Nicki P på rov hos mestrene

Speedwaystjernen opruster med Danmarks mest succesrige holdleder

Nicki Pedersens team består nu af chefmekaniker Tom Paarup Madsen, manager Helge Frimodt, coach Lars Munkedal, mekaniker Tomasz Dolkowski samt den tidligere landstræner Jan Stæchmann, der tager sig af pressekontakten. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersens team består nu af chefmekaniker Tom Paarup Madsen, manager Helge Frimodt, coach Lars Munkedal, mekaniker Tomasz Dolkowski samt den tidligere landstræner Jan Stæchmann, der tager sig af pressekontakten. (Foto: Jarek Pabijan)

Trods tre rædselsfulde sæsoner lever VM-drømmene stadig i bedste velgående for speedwaystjernen Nicki Pedersen.

Men fynboen har erkendt, at det kræver nyt mandskab i baglandet, hvis de tre VM-titler i pokalskabet skal have selskab.

Og onsdag offentliggør Pedersen så, at han har gjort et opsigtsvækkende kup hos Slangerups regerende mestre, hvor han har været på rov efter holdleder Lars Munkedal, der tre gange har ført sjællænderne til det danske mesterskab, og nu skal være sparringspartner for den tredobbelte verdensmester.

Leon Madsen får sig en forfriskning under kvalfinalen i Vetlanda, hvor han sluttede syv pladser foran GP-klar Hans Andersen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Snydt for VM: Det har jeg prøvet før

Sidste chance
- Jeg har ikke så mange skud i bøssen, hvis jeg vil tilbage i toppen, så jeg har ikke tid til flere jægersoldater, der først skal lære det hele at kende, siger Nicki Pedersen til ekstrabladet.dk med henvisning til det lidet succesfulde samarbejde med coach'en Lars Møller.

- Lars er en person af samme kaliber som mig selv og gør altid tingene 100 procent - og som tør sige sin mening. Når det halter i teamet, så bruger jeg for meget fokus på alt andet end at køre. Han skal være mit bindeled til mekanikerne og holde sammen på tingene, forklarer Nicki Pedersen, der ser frem til en medarbejder, der tør sige chefen imod.

Hans Andersen fuldender den danske GP-kvartet, hvor de øvrige er Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen og Bjarne Pedersen. (Foto: Mike Patrick) Speedway Jubler over VM-billet: Penge ikke alt

Mand med meninger
- Lars tør sige sin mening. Jeg har ikke brug for folk, der bare taler mig efter munde. Man bliver sgu ikke fyret i mit team, hvis man er uenig. Det er jo min forretning, så det bygger på misforståelser, hvis folk ikke tør sige deres mening, lyder det fra Nicki Pedersen.

Samarbejdet med Munkedal blev indledt ved sæsonens sidste Grand Prix i Gorzow, hvor Pedersen med en podieplacering reelt sikrede sit wild card til den kommende sæson.

- Lars havde sendt mig nogle sms'er, hvor han tilbød sin mening om tingere. Da tiden var moden, tog vi et møde i København og ti dage senere var han med i Gorzow, hvor det gik over al forventning, forklarer Nicki Pedersen, der nu blot mangler at skrive med en enkelt mekaniker, før teamet er endeligt på plads.

Hans Andersen står foran et comeback til VM-serien (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Dansker får VM-billet

- Det eneste, jeg vil sige er, at det er en dansker og jeg regner med, at det er på plads i løbet af en uges tid, siger han.

Mestrenes tab
Nicki Pedersen gevinst er til gengæld et markant tab for Slangerups speedwaymestre, der nu må vinke farvel til sin mangeårige holdleder.

Og selv om Lars Munkedal med navne som verdensmester Greg Hancock, Daniel Nermark, U21-verdensmester Maciej Janowski og den stærke danske trio Jesper B. Monberg, Kenneth Kruse Hansen og Mikkel Michelsen overlader et slagkraftigt mandskab til sin afløser Hans-Henrik Hansen, så er det ikke uden vemod, at han forlader Slangerup.

Darcy Ward er kørt ind i alvorlig modvind. (Foto: Sportxpress) Speedway Speedway-stjerne afviser sexanklage

- De forstår godt min beslutning, men de er selvfølgelig sure og skuffede. Jeg har prøvet at blive landstræner uden held (da Jan Stæchmann afløste Jacob Olsen - red.) og når det ikke lykkedes, så er det nok det ypperste i dansk speedway at arbejde med Nicki, forklarer han sin beslutning,.

Klar til ny udfordring
- Jeg håber, at jeg kan bidrage til at skabe glæde og en ordentlig struktur i teamet, så Nicki kan bruge sin energi på at køre sig tilbage i toppen. Det beviste jeg i Gorzow, at jeg kan, fortæller Lars Munkedal, der ikke lader sig skræmme af hverken de seneste års nedtur eller Nicki Pedersens ry som en vanskelig arbejdsgiver.

- Som alle andre kan jeg se, at Nicki stadig har potentialet - og jeg kan godt lide udfordringer, lyder det selvsikkert fra Lars Munkedal, der bliver den første københavner i Team Pedersen.

Darcy Ward (th) er blevet midtpunkt i en kedelig sag. (Foto: Sportxpress) Speedway Speedway-stjerne tiltalt for sexovergreb