Nicki på desperat klubjagt

Den tredobbelte speedway-verdensmester kan gå glip af millioner på grund af polsk regelændring

Nicki Pedersen kan gå glip af millioner. (Foto: Johnny Frederiksen)
Nicki Pedersen kan gå glip af millioner. (Foto: Johnny Frederiksen)

Selvom der står tredobbelt verdensmester på CV'et, så er der ingen garantier for guldrandede kontrakter i polsk speedway.

Det mærker Nicki Pedersen for alvor efter, at det polske speedway-forbund har valgt at ændre reglerne til den kommende sæson, så klubberne i den bedste række nu kun må have en enkelt GP-kører i stalden.

Stjerner dropper VM-serien i speedway

Med 10 klubber og 15 kørere kommer nogle af verdens bedste slaggeræsere i overskud. Og desværre tyder meget på, at danske Pedersen bliver en af taberne i lotteriet om de tårnhøje polske lønninger, der i fynboens tilfælde har ligget i omegnen af fire-fem mio. kroner årligt.

Han er nemlig klubkammerat med selveste Tomasz Gollob i Stal Gorzow, og Pedersen har for længst erkendt, at han bliver taberen i den stoledans.

Dermed står han med et alvorligt problem, for han har kun et enkelt skud tilbage i bøssen.

Speedway får sin Champions League

- Jeg ved sgu ikke rigtig, hvad jeg skal stille op. Der er stadig en mulighed med Gdansk, og jeg håber på et møde med dem torsdag eller fredag, for de er nok den sidste mulighed, siger Nicki Pedersen, der så småt har opgivet andre alternativer som Czestochowa og Wroclaw.

Dermed kan den næstbedste række være sidste chance for at hente tiltrængte zloty til kontoen, men her er chancerne også små.

- Det er selvfølgelig en mulighed, men jeg kan ikke se, hvem der har råd, erkender Pedersen, der får svært ved at finde alternativer til sine polske indtægter.

- Jeg tør næsten ikke tænke tanken om at undvære Polen til ende, men så kører jeg nok nogle løb for Prag igen, og den russiske liga åbner for udlændinge igen, så jeg stiller nok også op for Togliatti, men det er jo kun nogle få løb. Så hvis det går helt galt i Polen, så bliver jeg jo nødt til at køre i England igen, men det er noget rod derovre, lyder det med henvisning til den kaotiske løbskalender i Elite League.

Ole Olsens livsværk smides ud

Mellem bekymringerne for klubfremtiden har Nicki Pedersen travlt med at finde sponsorer - og ikke mindst - en afløser for chefmekaniker John Jørgensen.

Og mens turen med raslebøssen til nye sponsorer går fint, så er det straks vanskeligere at finde den rigtige mand til at skrue på cyklerne.

- Jeg vil helst have en dansker på grund af kommunikationen, og han skal jo have noget erfaring, lyder Pedersens stillingsbeskrivelse, som han selv erkender bliver svær at besætte.

Men måske er der en lille sensation på vej. I hvert fald har Pedersen henover de seneste måneder fået klinket skårene med sin barndomsven og tidligere chefmekaniker Thomas Isaksen - nu Søfeldt Nielsen.

Nicki tog billetten

Speedway-stjernen afbrød ellers forbindelsen fuldstændig, da vennen indledte et forhold til sin nuværende hustru, Dorthe, der på daværende tidspunkt var i et andet forhold med en af Pedersen ældste venner.

- Vi er jo blevet ældre og er begyndt at tale sammen igen. Jeg holder alle døre åbne, men som det ser ud lige nu, så tror jeg ikke, at det bliver Thomas, forklarer Pedersen, om vennen, der dog må medregnes i det smalle felt af mekaniker-kandidater.

Til gengæld tyder meget på, at holdlederen for Slangerups danske mestre, Lars Munkedal, i den kommende sæson fortsætter den tjans som coach og indpisker, han indledte i sæsonens sidste Grand Prix.

Speedway-sæson åbner på New Zealand