Nicki: Det er noget pis

Nicki Pedersen skal håbe på, at evnerne som billetsælger rækker til et wild card, hvis han skal overleve som Grand Prix-stjerne

Nicki Pedersen kan stadig ikke finde opskriften på succes. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen kan stadig ikke finde opskriften på succes. (Foto: Jarek Pabijan)

I ni år har Nicki Pedersens fornemme resultater på den internationale scene gjort ham til lokomotivet i dansk speedway.

Men glansen er i den grad gået af fynboen, der lørdag aften igen, igen floppede fælt, da det blot blev til fire point ved sæsonens næstsidste Grand Prix i Kroatien.

Den fuser sender Pedersen ned på en tiendeplads i den samlede VM-stilling, 16 point fra den livgivende top otte. Og dermed ser det ud til, at han igen må sætte sin lid til, at hans tre VM-titler fortsat giver kredit hos GP-bosserne.

Den ældste blev den bedste

- Det er noget pis. Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor det går så galt. Der er fin fart i cyklen, men jeg laver for meget hjulspin, og det er bare op ad bakke hele tiden. Jeg bliver nødt til at ryste posen, siger han.

Nicki Pedersen har flere gange luftet tanken om at indstille GP-karrieren, hvis han ikke længere kan følge med konkurrenterne - også selv om han for det ventede wild card.

Det kan blandt andet vise sig økonomisk lukrativt, da den indbringende polske liga skærer ned på antallet af GP-kørere.

Men den fynske fighter er endnu ikke parat til at kaste håndklædet i ringen.

Nicki stadig i tvivl om fremtiden

- Nu må vi lige se, hvad der sker. Det er jo ikke helt umuligt at nå det endnu. Og jeg har jo stadig lyst til at køre Grand Prix, hvis jeg kan få det til at fungere. Der er ikke så langt mellem succes og fiasko, men lige nu er det fiasko og det er meget frustrerende, siger Nicki Pedersen, der bør være rimelig sikker på et wild card alene i kraft af evnerne som billetsælger ved det københavnske Grand Prix.

De bekymringer behøver Kenneth Bjerre ikke at gøre sig.

Godt nok blev semifinalen igen endestation for den velkørende esbjergenser, men med 12 point til kontoen er GP-billetten så godt som hjemme til den kommende sæson.

- Jeg sidder desværre i et dybt hul ved starten i semifinalen, så jeg kommer ingen vegne og det er lidt ærgerligt. Men jeg fik 12 gode point, så jeg ville gerne have været på skammelen, så jeg kunne hale lidt ind på top tre, siger Bjerre, der ikke har opgivet at avancere yderligere i Gorzow om to uger.

- Der skal ske meget, før jeg ryger ud af top otte, og jeg kigger kun fremad. Hvorfor skulle jeg ikke få et godt Grand Prix igen om to uger, lyder det fra sæsonens bedste dansker.

Sjælland sidder på speedway-tronen