Nicki Pedersen fyret af engelsk klub

Speedwaykøreren Nicki Pedersen er mandag aften fyret i sin engelske klub via e-mail. Dansk rival overtager pladsen på holdet

Nicki Pedersen har kørt sit sidste løb for Peterborough. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto)
Nicki Pedersen har kørt sit sidste løb for Peterborough. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto)

Den tredobbelte speedway-verdensmester Nicki Pedersen fortsætter sin nedtur i denne sæson.

Mandag aften blev han således fyret i sin engelske klub Peterborough uden noget forudgående varsel.

Beskeden om fyringen blev givet til Nicki Pedersen via en e-mail fra Peterboroughs ejer, Rick Frost. Danskeren modtog mailen, kort inden han skulle køre klassikerløbet Tomicek Memorial i Prag.

Nyheden om fyringen bliver ganske givet forværret for Nicki Pedersen af, at hans mangeårige rival på alverdens speedwaybaner Hans Andersen tager over i Peterborough.

Hans Andersen har været klubløs i England siden en fyring i Coventry i april. Han har tidligere - over flere omgange - kørt for danskerklubben, og han begynder allerede i jobbet på torsdag med et løb i Swindon.

Kom gratis til speedway i Vojens

På sin hjemmeside skriver Nicki Pedersen, 'at han er ked af over for klubbens fans, ikke at kunne få lov til at køre sæsonen færdig, og han er skuffet over måden, det endte på.'

Pedersen kom til klubben midt i marts i år, efter han havde holdt et par års pause fra den engelske speedwayliga, Elite League.

Nicki kæmper for karrieren Nicki kæmper for karrieren

Ansættelsen dengang kom i stand i 11. time, efter Peterborough i første omgang havde trukket sig fra ligaen i efteråret i protest mod en række nye regler for holdsammensætning.

Peterborough skriver på sin hjemmeside, at fyringen sker af to årsager. Dels skal Nicki Pedersen koncentrere sig om Grand Prix-serien, hvor han lige nu ligger så dårligt placeret, at han ikke er automatisk kvalificeret til næste sæson. Og dels er Peterborough begyndt at sammensætte holdet til næste sæson, hvor Hans Andersen altså er en del af et yngre hold.

- Hans er meget interesseret i at køre i Elite Ligaen for Peterborough igen, han er vores egen rytter og han er en stor fan-favorit. Og så må vi se på vores egne interesser, når vi skal forme næste sæsons hold, siger holdejer Rick Frost til holdets hjemmeside.

Den unge dansker Michael Jepsen Jensen afløste i sidste måned Norbert Kusciuch.

Masser af arbejde til Nicki.
Fyringen af Pedersen betyder ikke, at han kommer til at gå arbejdsløs, da han fortsat skal køre løb for sine klubber i Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet.

Nicki Pedersen ligger for øjeblikket på en skuffende niendeplads i den samlede vm-stilling, der føres af amerikanske Greg Hancock.