Amerikansk veteran snød Nicki P.

Nicki Pedersen på flot andenplads ved Det Britiske Grand Prix. Kenneth Bjerre var sin egen værste fjende

Nicki Pedersen snuppede en andenplads i Cardiff. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen snuppede en andenplads i Cardiff. (Foto: Jarek Pabijan)

Oven på skuffelsen i København for to uger har speedway-Danmark hungret efter en smule tiltrængt succes.

Og lørdag aften var det kun en amerikansk veteran i sit livs form, der var i stand til at forhindre Nicki Pedersen i at køre sig til tops på Grand Prix-seriens største scene, Millenium Stadium i Cardiff.

For på en aften, hvor Nicki Pedersen igen demonstrede, at fart ikke længere er en mangelvare i fynboens arsenal, var det kun 41-årige Greg Hancock, der kunne holde Pedersen bag sig i finalen.

Trods den fornemme andenplads må den danske stjerne dog konstatere, at afstanden til førstepladsen er blevet endnu længere.

For godt nok havde den regerende verdensmester Tomasz Gollob en sjældent svag aften og missede semifinalen.

Til gengæld var Hancock, som i karrierens efterår har kurs mod sin anden VM-titel, flyvende og fører nu serien med hele 27 point ned til Pedersen, der rykker op på femtepladsen.

Flyvende start
I modsætning til de begrædelige præstationer i Parken kom både Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre flyvende fra start på den majestætiske arena i Cardiff.

Godt nok åbnede Bjerre med en fesen tredjeplads, men så fik danskerne fart i cyklerne med overbevisende heatsejre.

De leverede også et af aftenens højdepunkter, da de tørnede sammen i heat ni. Her truede Bjerre en overgang med at snyde Pedersen, der dog fik redet stormen af og kørt sejren hjem med landsmanden hængende i baghjulet.

Siden cruisede danskerne - fraset Nicki Pedersens ærgerlige nærkontakt med startsnoren i sit sidste indledende heat - sig i semifinalen, hvor de igen kom i direkte duel.

Her gentog Bjerre, der ellers havde kørt sæsonens bedste Grand Prix med 11 point, desværre Pedersens bommert og begik et trist og helt unødvendigt harakiri, da han fløj i snoren med en ærgerlig udelukkelse som det uundgåelige resultat.

- Jeg kan se, at ham på etteren (svenske Magnus Zetterström - red.) ruller lidt. Man er jo spændt, men det er for dumt,. Alt fungerede, som det skulle, så det er ærgerligt, at jeg lod mig distrahere, lød det efterfølgende fra en ærgerlig Bjerre til TV3+.

Han hænger fast på niendepladsen - hele 53 point efter Gollob.

1 af 2 Kenneth Bjerre viste fine takter indtil sit møde med startsnoren. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 2 Nicki Pedersen snuppede en andenplads i Cardiff. (Foto: Jarek Pabijan)
0 kommentarer
Vis kommentarer