'Vores tanker går til Leigh'

Tragedie: Speedwaystjerne kæmper for førligheden efter ulykke og får masser af sympati fra feltet i Parken

- Det er frygteligt, siger Nicki Pedersen om den tragedie, der har ramt australske Leigh Adams (Foto: Ernst van Norde)
- Det er frygteligt, siger Nicki Pedersen om den tragedie, der har ramt australske Leigh Adams (Foto: Ernst van Norde)

Da australske Leigh Adams i januar satte punktum for en 20 år lang og fornem karriere, burde det også have betydet en afsked med den risiko for liv og lemmer, der er enhver speedwaykørers følgesvend.

Nu skulle gentlemanen fra Mildura nyde sit otium efter en karriere, der bød på blandt andet otte GP-sejre, tre gange guld ved hold-VM for slet ikke at nævne ti australske mesterskaber og en titel fra U21-VM.

Sådan bliver fremtiden næppe. Nu kæmper han nemlig sit livs kamp efter en grusom motorcykel-ulykke nær Alice Springs.

Brækkede ryggen
For helt holde sig i ro kunne australieren ikke. Og under forberedelserne til det frygtindgydende ørkenløb ’Finke Desert Race’ gik det tirsdag eftermiddag galt midt i den australske ødemark.

Manden, der er vidt berømt for sin teknik på slaggerne, mistede herredømmet i en udtørret flodseng, og da røgen havde lagt sig, lå Leigh Adams tilbage med flere brækkede ryghvirvler, punkterede lunger og værst af alt, alvorlige skader på rygmarven.

Det lykkedes nærmest mirakuløst at fragte ham til Adelaide i live, hvor han gennemgik en seks timer lang operation.

Nu beder hele speedway-verdenen så for Leigh Adams, mens familien våger ved hans side.

– Leigh er meget træt. Han har adgang til morfin, og det får ham til at sove nærmest med det samme. Lægerne er usikre på, om han skal opereres igen, det må de næste uger vise, oplyser hustruen Kylie på den sårede kørers hjemmeside.

Nyheden har naturligvis gjort dybt indtryk på de tidligere kolleger, der i aftes var i aktion ved det danske Grand Prix i Parken.

Meget alvorligt
– Da jeg fik den første sms i tirsdags, troede jeg ikke på det, fortæller en påvirket Jason Crump.

– Den næste dag fik jeg så mange opkald og hørte så mange forskellige historier, men så talte jeg med hans brødre. Det er stadig tidligt, og lægerne i Australien har gjort et fantastisk stykke arbejde, men det er meget alvorligt, konstaterer han trist.

– Som aktiv var han så teknisk dygtig og god til at kalkulere risikoen. Når sådan noget sker for ham, så stiller det helt naturligt nogle alvorlige spørgsmål omkring tilværelsen. Heldigvis har han en meget stærk familie omkring sig, siger Crump om landsmanden.

Nicki Pedersen er ikke mindre chokeret end rivalen.

– Det er frygteligt. Leigh har ingen fjender, og alle mine ønsker går til ham og familien. Den slags giver stof til eftertanke. Man skal leve livet, mens man har det, lyder det fra fynboen.

0 kommentarer
Vis kommentarer