Syv danskere videre i GP-kvalen

Niels-Kristian Iversen, Jesper B. Monberg og Hans Andersen er klar til semifinalerne i GP-kvalen i speedway

Niels-Kristian Iversen er klar til semifinalerne i GP-kvalen. (Foto: Claus Bonnerup)
Niels-Kristian Iversen er klar til semifinalerne i GP-kvalen. (Foto: Claus Bonnerup)

For et par uger siden måtte en skuffet Niels-Kristian Iversen se wild card'et til Grand Prix'et i Parken fordufte, da GP-arrangørerne foretrak teenageren Mikkel B. Jensen.

Men lørdag eftermiddag svarede speedwaykøreren fra Esbjerg igen på bedste vis, da han kvalificerede sig til semifinalerne i Grand Prix-kvalifikationen.

Iversen var som eneste dansker i aktion i tjekkiske Divisov, hvor tung regn gjorde kval-ræset til en udfordrende omgang. Men 10 point var rigeligt til en fjerdeplads, der giver videre adgang i kvalserien.

- Det var fandeme en våd fornøjelse, for det pissede simpelthen ned, siger en lettet Niels-Kristian Iversen til ekstrabladet.dk.

Højt bundniveau
- Jeg var egentlig ikke så nervøs, for det kunne alligevel være ligemeget, hvis jeg ikke kunne køre mig videre herfra. Men da det så begyndte at regne, blev jeg alligevel lidt nervøs. Heldigvis havde jeg syv point efter de første tre heat, for med to yderbaner til sidst, var det svært, siger Niels-Kristian Iversen, som ligner et sikkert valg til det landshold, der i næste måned kører om hold-VM.

- Jeg synes, min form har været stabil længe med et højt bundniveau. Jeg henter mange point selv på de middelmådige dage, nu håber jeg bare, at mit topniveau bliver lidt højere, siger han.

Senere lørdag stod den på mere dansk succes, da det sidste løb i den indledende kval-runde blev kørt i italienske Terenzano.

Her blev Slangerup-veteranen Jesper B. Monberg en sikker vinder med 14 point, mens Hans Andersen, som netop er vendt tilbage efter en ankelskade lige akkuret sneg sig med i semifinalen, da en sejr i sidste heat sikrede ham syv point og en niendeplads.

- Det vigtigste er, at jeg gik videre. Jeg har trods alt kun trænet mandag og kørt en Superliga-match onsdag. Det var en svær bane og jeg er stadig præget mentalt af skaden. Anklen er ikke helt rask, selvom det allerede er bedre end i onsdags. I de første heat kørte jeg slet ikke, fordi jeg lukkede helt af, når det gjorde ondt. Heldigvis vandt jeg sidste heat, siger Andersen, som er fuld af lovord til vinderen.

- Jesper kørte rigtig godt. Han var klart den bedste i dag, siger han.

Kenneth Kruse Hansen, Peter Kildemand, Bjarne Pedersen og Leon Madsen er allerede semifinaleklar.

0 kommentarer
Vis kommentarer