Dansk duo på GP-kurs

Bjarne Pedersen og Leon Madsen sikrede sig fredag aften videre avancement i kvalifikationen til VM-serien i speedway

Rutinerede Bjarne Pedersen blev to'er i Esbjerg. (Foto: Johnny Frederiksen)
Rutinerede Bjarne Pedersen blev to'er i Esbjerg. (Foto: Johnny Frederiksen)

I hvert fald fire danskere har mulighed for at gøre Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre selskab i Grand Prix-serien i speedway i den kommende sæson.

Det står klart efter, at både Bjarne Pedersen og Leon Madsen slap helskindede gennem fredagens runde af GP-kvalen i Esbjerg.

Her sejrede svenske Jonas Davidsson, men Pedersen snuppede andenpladsen og Madsen femtepladsen og begge er dermed klar til kval-semifinalen.

- Så langt, så godt. Det er et vigtigt skridt på vejen, siger veteranen Bjarne Pedersen til ekstrabladet.dk.

- Jeg smed det lidt væk i mit tredje heat, men ellers glæder jeg mig over, at der er fart i cyklerne. Og så glæder jeg mig til at køre semifinale udenfor Danmark. Der er meget hurlumhej herhjemme, så det bliver rart med lidt mere ro, konstaterer den altid beskedne og afdæmpede landsholdskører.

Mens der var smil hos Bjarne Pedersen og Leon Madsen, så gik det værre for reserven Ulrich Østergaard og Nicolai Klindt. Og særligt Klindt må ærgre sig gevaldigt.

Han havde inden løbet meldt åbent ud om GP-ambitionerne og samtidigt appelleret kraftigt til landstræner Anders Secher om en plads på holdet til hold-VM, der udtages lørdag.

Men en skuffende tiendeplads i Esbjerg og den deraf følgende beskedne status som reserve til kval-semifinalen imponerer ikke landstræneren.

- Nicolai styrkede ikke sit kandidatur i aften. Han missede to starter og når man kører mod de bedste nationer i verden, nytter det ikke noget, at man blinker med øjnene, konstaterer Secher.

I forvejen har Kenneth Kruse Hansen og Peter Kildemand allerede kvalificeret sig til semifinalerne. Og lørdag kan både Niels-Kristian Iversen, der kører i tjekkiske Divisov og Jesper B. Monberg og Hans Andersen, som er i aktion i italienske Terenzano, gøre den danske kval-kvartet til en speedway-septet.

1 af 2 Leon Madsen kan stadig drømme om en GP-billet. (Foto: John Bo Jensen)
2 af 2 Rutinerede Bjarne Pedersen blev to'er i Esbjerg. (Foto: Johnny Frederiksen)
0 kommentarer
Vis kommentarer