Tag mig, landstræner!

Speedwaykøreren Nicolai Klindt satser stærkt på en landsholdsplads ved hold-VM

Nicolai Klindt jagter både GP- og VM-billetter.
Nicolai Klindt jagter både GP- og VM-billetter.

Der er kamp om pladserne på speedwaylandsholdet forud for næste måneds hold-VM.

Her åbner Danmark på hjemmebanen i Vojens 9. juli, hvor det gælder semifinalen mod Sverige, Australien og Tyskland, men spørgsmålet er, hvilke kørere landstræner Anders Secher vælger til opgaven.

Trioen Nicki Pedersen, Kenneth Bjerre og Bjarne Pedersen synes selvskrevne, mens navne som Hans Andersen, Niels-Kristian Iversen, Leon Madsen, Patrick Hougaard og Nicolai Klindt slås om de to sidste pladser

Umiddelbart ligner Andersen og Iversen favoritterne i det spil, men Nicolai Klindt krydser fingre for et genvalg efter, at han sidste år var med til at sikre VM-sølv.

.- Det har virkelig givet mig hård på brystet at være med på holdet de sidste to år. Godt nok er jeg kommet ind på grund af skader, men jeg føler, at jeg begge år har vist, at jeg sagtens kan være med på det niveau man, siger Klindt, der håber, at Secher, der er i gang med sin første sæson som landstræner, er klar til at blande kortene på ny.

Giv os chancen
- Hvis man kigger på de sidste fem-seks år, har det været de samme fem, der har været på landsholdet, fordi der ikke har været nogle andre, som kunne true dem. Og de har gjort deres job. Men nu er der så mange kørere lige under, der presser på og hvorfor ikke give dem chancen nu. Jeg ved godt det er svært for landstræneren at vælge de garvede fra, men der er kørere som jeg selv, Mads Korneliussen, Patrick Hougaard og mange andre som står og banker på, lyder det fra Klindt.

Allerede fredag aften får Nicolai Klindt en mulighed for dels at imponere landstræneren, dels at tage et skridt i retning af den allerstørste ambition, en plads i Grand Prix-serien.

Det sker, når han sammen med landsmændene Bjarne Pedersen og Leon Madsen kører GP-kval i Esbjerg

Russisk smøleri
- Grand Prix-kvalifikationen er helt klart det vigtigste for mig i år. Mit mål er at være fast Grand Prix-kører i 2012, og jeg kan ikke se hvorfor jeg ikke kan blive mellem de tre bedste når finalen køres i august. Sidste år følte jeg mig snydt i og med at jeg ikke havde mulighed for at køre semifinale, så i år skal det være, siger han med henvisning til sidste sæson, hvor visum-smøleri på den russiske ambassade i København kostede ham og Mads Korneliussen chancen for at indfri de store ambitioner.

- Det er også i sådan et løb, jeg har mulighed for at vise landstræneren at jeg er en af dem han skal satse på når hold-VM går i gang. Især efter jeg skuffede ved den første DM-afdeling. Jeg er ikke en af dem,der går og tænker så meget over om han nu vælger at udtage mig eller ej, men jeg vil sørge for at når han ringer til mig er det for at sige: 'Nicolai, du kører for Danmark', slutter han.

I forvejen har Peter Kildemand og Kenneth Kruse Hansen allerede sikret sig videre avancement i GP-kvalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer