16-årig sensation glæder sig til Parken

Mikkel B. Jensen prøver at lade være med at blære sig før sin debut ved speedway-grand prix'et i Parken

Kenneth er klar. (Foto: John Bo Jensen)
Kenneth er klar. (Foto: John Bo Jensen)

For tre uger siden var der ikke mange uden for de snævre speedway-cirkler, der havde hørt om Mikkel B. Jensen.

Men så scorede den 16-årige Vojens-kører sensationelt et wildcard til årets største speedway-begivenhed på dansk grund: Grand Prix'et i Parken.

Opmærksomheden fra Ole Olsen og GP-toppen kommer i kølvandet på den sponsoraftale, som Mikkel B. Jensen har indgået med energidrik-giganten Red Bull, der blandt andet står bag verdens p.t. bedste Formel 1-team med Sebastian Vettel som den store stjerne.

Crump ringede
- Jeg søgte om at blive optaget hos dem for to et halvt år siden, og siden har de holdt øje med mig, og jeg har skrevet breve til dem for at holde kontakten, siger knægten, der også fik lidt hjælp af en af sportens største stjerner, en vis tredobbelt verdensmester.

- Jeg snakker en del med Jason Crump. Så ringede han en tirsdag, mens jeg var i skole, og sagde, 'du skal være klar', fordi han havde anbefalet mig hos Red Bull. Så ringede de et kvarter senere, fortæller han om den store dag.

- Først troede jeg ikke rigtig på det og tænkte, om Jason var fuld, griner han.

Men den var god nok, ligesom da beskeden om billetten til Parken dukkede op og gjorde 2011 til det foreløbigt bedste i hans unge liv.

- Dette år har været helt vildt, og nogle gange har jeg da også lyst til at råbe det ud til alle. Men man skal være en god sportsmand og lade være med at blære sig, så jeg holder det i mig, lyder det snusfornuftigt, der dog også allerede har mærket medaljens bagside.

- Alle mine kammerater fra skolen, der måske ikke følger med i speedway, har klappet mig på skulderen og sagt, at jeg har fortjent det, og mine venner og familien har købt billetter til Parken.

Selvsikker teenager
- Men inden for speedway har der været nogle, som har været misundelige, siger han med henvisning til især Niels-Kristian Iversen, der over for ekstrabladet.dk undrede sig over at være forbigået.

- Til DM i sidste uge kom jeg ind som reserve i et heat mod ham, og der slog jeg ham altså med en halv banelængde, understreger den selvsikre teenager, der gerne indrømmer, at der gemmer sig en verdensmester i maven, og hvem er så et bedre forbillede end den rødhårede australier, der allerede har hjulpet ham godt på vej.

- Crump er helt klart mit forbillede, han kører nogle fede linjer på banen – når han gider. Han taler med folk, og så synes jeg, at han er den mest sportslige, fortæller den unge mand, der også lige har fundet tid til at gå til eksamen inden den store dag i Parken.

Tirsdag scorede han et tital i sin års-opgave, og fredag har han fået lov at gå tidligt, så han lige kan nå det obligatoriske pressemøde i Parken, hvor der venter endnu en eksamen.

0 kommentarer
Vis kommentarer