Drama ved DM i speedway

Den detroniserede mester raser over banen efter den første DM-finale i Slangerup. Nicki P på guldkurs

Nicki Pedersen. (Foto: John Bo Jensen)
Nicki Pedersen. (Foto: John Bo Jensen)

Der var masser af drama, da den hjemlige speedway-elite fredag aften tog hul på kampen om guldet ved den første DM-finale i Slangerup.

For ikke alene bød mesterskabs-ræset på flere styrt – værst, da Mads Korneliussen blev iført halskrave efter et grimt crash med Peter Kildemand i heat 9.

De 2731 tilskuere på et solbeskinnet Slangerup Speedway Center blev også vidner til, at den forsvarende mester, Grand Prix-køreren Kenneth Bjerre, floppede totalt med bare tre point i fem heat.

Dermed er chancen for at forsvare DM-titlen ved den anden DM-finale, som køres i Esbjerg 5. august helt og aldeles væk for esbjergenseren, der mildest talt er utilfreds med baneforholdene i Slangerup.

Livsfarlig bane
- Banen var livsfarlig og det er nok også andre, der vil sige. Jeg har haft for mange skader til ikke at tænke på risikoen og det gik ud over min præstation. Jeg begyndte nok at tænke for meget på det næste løb og på at være klar til Grand Prix’et i Parken. Men jeg er selvfølgelig skuffet på egne vegne for tre point er helt skidt, erkender en ærgerlig Bjerre, der åbnede på værste vis med maskinskade i 1. heat, overfor ekstrabladet.dk.

Mens Bjerre led i Slangerup, nød det lokale publikum, som ikke har tilgivet esbjergenseren et mindre heldigt ophold i klubben, at overvære nedturen.

- Ja, det kan jeg godt forestille mig, men jeg har ikke noget mod Slangerup. Jeg har kørt for klubben og kan godt lide stedet, siger Kenneth Bjerre.

Nicki på guldkurs
Til gengæld havde Nicki Pedersen en fin aften på de sjællandske slagger. Han satte kun et enkelt point til undervejs – fraset en tredjeplads i placeringsfinalen, der reelt er uden betydning - og har dermed kurs mod den titel, han sidste år mistede til GP-kollegaen Bjerre.

- Det var helt kanon med 14 point. Det er vigtigt at få dem med til den anden finale, siger en meget glad Pedersen til ekstrabladet.dk.

- Jeg lavede en lille fejl i superheatet, hvor Bjarne (Pedersen – red.) gik udenom mig. Jeg kørte for konservativt, så det var min egen fejl. Men det er et perfekt rygstød før Parken, siger Pedersen, som ikke er helt enig i GP-kollega Bjerres hårde kritik af den bane, som han ellers selv kaldte ’livsfarlig’ efter et ligaløb for Holsted for nylig.

- Den var bedre end sidst, jeg var her. Men der er huller i banen, sådan er det bare her i Slangerup, konstaterer han.

I sit første heat blev han besejret af Jesper B. Monberg, der udnyttede kendskabet til sin normale hjemmebane til UG med kryds og slange, men siden kunne ingen bremse Pedersen.

Syv mand kæmper om GP-billetter
En anden, der kan tage fra Slangerup med højt humør er Niels-Kristian Iversen.

Han var mildest talt ikke tilfreds, da han tidligere på ugen måtte se wildcard’et til Parken gå til den helt ubeskrevne og blot 16 år gamle Mikkel B. Hansen, som i parentes blot var reserve ved fredagens finale.

Og selv om otte point ikke lyder af alverden, så var det nok til, at ’Puk’ efter omkørsel mod Ulrich Østergaard kunne sikre sig en af de syv billetter til Grand Prix-kvalen, der var på spil.

Resultatet af 1. DM-finale i speedway

Nicki Pedersen: 14+1 point
Jesper B. Monberg: 13+2 point
Peter Kildemand: 12+0 point
Bjarne Pedersen: 11+3 point
Kenneth Kruse Hansen: 11 point
Leon Madsen: 10 point
Nicolai Klindt: 9 point
Niels-Kristian Iversen: 8+3 point
Ulrich Østergaard: 8+2 point
Kenni Larsen: 5 point
Michael Jepsen Jensen: 4 point
Nicki Barrett: 4 point
Kenneth Bjerre: 3 point
Mads Korneliussen: 2 point
Mikkel B. Jensen: 2 point
Jonas B. Andersen: 2 point
Charlie Gjedde: 1 point
Michael Palm Toft: 1 point

(2. DM-finale køres i Esbjerg 5. august. Kørerne tager deres point fra første finale med.)

De er klar til GP-kvalen:

Jesper B. Monberg
Peter Kildemand
Bjarne Pedersen
Kenneth Kruse Hansen
Leon Madsen
Nicolai Klindt
Niels-Kristian Iversen

(Dansk Motor Union råder over otte pladser i GP-kvalen. Den skadede Hans Andersen seedes til den sidste plads. Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre kører ikke i kvalen)

1 af 2 Mads Korneliussen. (Foto: John Bo Jensen)
2 af 2 Nicki Pedersen. (Foto: John Bo Jensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer