Speedway-finale uden danskere

De danske kørere havde en mindre god aften på speedwaystadionet i den polske by Torun. Polakkerne var til gengæld flyvende

Tomasz Gollob vandt Grand Prix'et i Torun. (Foto: AP)
Tomasz Gollob vandt Grand Prix'et i Torun. (Foto: AP)

Rammerne var flotte, men resultatet var ikke lige så prangende fra et dansk synspunkt, da sæsonens femte speedway-grandprix blev afviklet.

Da finalen skulle køres på det splinternye stadion i den polske by Torun, var det uden dansk deltagelse, idet ingen af de tre kørere nåede blandt de fire bedste.

Det gjorde tre polakker derimod, og de sluttede på de tre første pladser. Allerbedst var veteranen Tomasz Gollob, der med 24 maksimumpoint var urørlig foran sit hjemmepublikum.

Det var danske Kenneth Bjerre ikke. Han havde ellers en andenplads i VM-stillingen, der skulle forsvares, men ikke meget lykkedes for den lille esbjergenser.

Meget symptomatisk kom han bedst fra start i sit sidste heat, men ramte et hul i banen undervejs og faldt helt tilbage til fjerde- og sidstepladsen. Kun fire point hentede han til det samlede pointregnskab.

Nicki Pedersen og Hans Andersen nåede begge semifinalen på et hængende hår, men det blev også endestationen for de to fynboer, der havde et sammenstød i deres første start, som Pedersen fik skylden for af dommeren.

Aftenen var i det hele taget præget af en del styrt. Ud over Nicki Pedersen måtte blandt andre også australieren Chris Holder af cyklen. Han slog armen slemt, da han blev påkørt af en bagfrakommende konkurrent.

I den samlede VM-stilling fører Gollob nu med 78 point foran landsmanden Jaroslaw Hampel, der har 75 point.

0 kommentarer
Vis kommentarer