Leon: Jeg er ikke ude i noget snavs

Speedway-talent afviser, at han snød bevidst i Grand Prix-kvalifikationen

Leon Madsen afviser blankt, at han snød med vilje i GP-kvalen. (Foto: John Bo Jensen)
Leon Madsen afviser blankt, at han snød med vilje i GP-kvalen. (Foto: John Bo Jensen)

For godt to uger siden var speedwaytalentet i fokus på den gode måde, da han med sejren i første afdeling af DM-finalen sikrede sig et wildcard til Grand Prix’et i Parken.

Lørdag aften var den 21-årige vejlenser igen i fokus, da første runde af GP-kvalen blev kørt i fynske Fjeldsted. Men denne gang var det ikke på den gode måde.

Her blev Madsen anklaget for snyd af de svenske kørere, fordi der var fjernet en metalplade i danskeren lyddæmper.

Det kostede Leon Madsen en bøde, men forhindrede ham ikke i gå videre til anden runde via en andenplads.

Men dagen derpå afviser Leon Madsen blankt, at han forsøgte at snyde konkurrenterne.

Vandt på ærlig vis
- Jeg er ikke ude i noget snavs og jeg har aldrig nogensinde haft til hensigt at snyde i speedway, siger han til ekstrabladet.dk.

Den Internationale Motorunion har besluttet at indføre nye lyddæmpere. Der er dog givet dispensation til at benytte de gamle i ligaerne og GP-serien. Til gengæld skal den nye model benyttes ved både GP-kvalen og Hold-VM, og det gav Madsen problemer.

- Fredag kørte jeg i Brovst med de gamle lyddæmpere og klokken to om natten hentede min mekaniker to af de nye hos oldboys-køreren Michael Dybmose og han havde glemt at informere os om, at han havde banket metalpladen ud, siger Leon Madsen.

- Inden løbet i Fjeldsted varmer jeg maskinen op tre timer før start, og der kan de andre høre, at den lyder anderledes, fortæller han og fortsætter:

- Hvis jeg ville snyde, havde jeg ikke varmet den op så længe før løbet. Nu fik jeg kun lov at køre på den ene cykel, og jeg føler, at jeg har bevist, at jeg vandt på ærlig vis, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer