Speedway-legende: Nicki blev snydt

Erik Gundersen kogte af raseri foran tv’et, da Nicki Pedersens gulddrøm brast

Nicki Pedersen og Erik Gundersen ved en tidligere lejlighed. (Foto: Claus Bonnerup)
Nicki Pedersen og Erik Gundersen ved en tidligere lejlighed. (Foto: Claus Bonnerup)

Der var ikke mangel på samtaleemner, da røgen havde lagt sig ovenpå lørdagens sindsoprivende speedway-drama i polske Torun.

Her blev tilskuere og tv-seere budt på en højspændt afslutning på guldduellen mellem Nicki Pedersen og Chris Holder, da danskeren i semifinalen var tæt på at ryge i åbent slagsmål med australierens brødre og mekanikere efter en kontroversiel dommerkendelse, der i sidste ende kostede fynboen den fjerde VM-titel.

For blev Nicki Pedersen snydt, da den engelske dommer lod Holder slippe gratis for at køre ham i hegnet?

På en aften, hvor intet ellers havde fungeret, lykkedes det Pedersen at tage starten.

I første sving pressede han sin guldrival hårdt mod inderbanen, inden australieren på de næste meter slog ud i banen, og sendte danskeren i slaggerne.

Se også:

Se også: Nicki og rival i håndgemæng

Det lignede en udelukkelse af Holder, der ville give Pedersen et sidste skud efter guldet. Men den engelske dommer Craig Akroyd lod alle kørere være med i omstarten

De 17.000 ekstatiske Holder-fans på tribunerne, der aftenen igennem havde ’forfulgt’ Nicki Pedersen med buhråb og fuckfingre, var ikke i tvivl om kendelsens fortræffeligheder, mens danskeren følte sig bortdømt.

- Dommeren mente, det var fifty-fifty. Jeg sagde til ham, at ’jeg ved godt, hvorfor du ikke udelukker ham, for så havde du ikke været i live. Den er ikke længere, du tør jo ikke. Du havde med 99 procent udelukket mig, og så er den ikke længere'. Vi kan alle se på tv, at jeg bliver røvet, konstaterede sølvvinderen efterfølgende.

Og han får fuld opbakning fra Erik Gundersen, der fulgte dramaet fra tv-skærmen.

- Jeg blev så gal, at jeg måtte ud og have et par smøger. Det var ikke den korrekte kendelse, som jeg ser det, siger speedway-koryfæet.

Se også:

Se også: Nicki om hård kørsel: Havde jeg også gjort

- Nicki tager starten og lægger sig ind over Holder, der skal lukke af. I stedet kører han ind over kridtstregen med baghjulet og skubber Nicki, der er forrest og kan bestemme sin linje. Da de kommer ud af svinget, rammer han Nicki igen, der mister balancen og tager Lindbäck med i en dominoeffekt.

- Det, der irriterer mig, er, at han dømmer ’all four riders restart’ så hurtigt. Han kan ikke nå at analysere situationen ordentligt. Efter min mening burde Holder klart have været udelukket. Han er en stor kører, men det blev et antiklimaks, siger Erik Gundersen.

På den anden side af Sundet er svensk tv’s ekspertkommentator, den tidligere U21-verdensmester Peter Nahlin, til gengæld ikke så sikker på, at Nicki Pedersen skal føle sig snydt.

- Situationen er svær at bedømme. Man kunne måske nok forsvare at udelukke Chris Holder, men jeg synes, at det var mest fair at lade alle kørerne være med i omstarten.

Se også:

Se også: Nicki: Alle kan se jeg blev røvet

- Der er kontakt mellem dem i første sving, hvor Nicki vil have inderbanen. Det er den første konktakt. Anden gang, der er kontakt, slår Holder et slag, der vælter ham. Jeg tror, at dommeren har lagt vægt på den første kontakt, vurderer Nahlin, der påpeger, at Akroyd har været under et massivt pres i den fortættede atmosfære.

- Han er kun et menneske, så det er muligt at blive påvirket af presset, men jeg synes alligevel, det var fair, siger svenskeren om VM-afgørelsen, der med garanti vil blive diskuteret livligt i speedway-kredse henover vinteren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen