'Jeg har lukket røven på mig selv'

Nicki Pedersen har genrejst karrieren på rå vilje, og kan i aften hente den fjerde VM-titel

TORUN (ekstrabladet.dk): Nicki Pedersen har aldrig været bange for at sige sin mening.

Råt for usødet har helvedeshunden fra slaggerne spredt sine meninger i kampens hede. Ikke altid lige velovervejet, men altid fuldkommen ærligt.

Det har skabt mange venner og tilhængere.

Men også mange kritikere, der fik masser af ammunition, da Pedersens karriere kørte af sporet med tre rædselsår, der til sidst fik Pedersen til at overveje helt at droppe GP-karrieren.

Læs også:

Se også: Nicki Pedersen: Nu fortsætter jeg

Pludselig var speedway-stjernen skydeskive for heftig kritik: Han var udbrændt, han var hysterisk - og han var ikke mindst en dårlig taber, når han ledte efter årsagerne til nedturen.

Men i vinter tog den falmende stjerne en beslutning, der fik genantændt fynboen stjerneskær - og effektivt lukket munden på tvivlerne på vejen mod den guld-duel med Chris Holder, der i aften kan gøre ham til verdensmester for fjerde gang.

- Ja, selvfølgelig har jeg lukket røven på de folk, der tvivlede på mig. Det har jeg 100 procent. Men først og fremmest har jeg lukket røven på mig selv. Jeg kigger altid indad. Du kan ikke sige noget til de andre, hvis du ikke er i balance med dig selv. Andre mennesker kan ikke give dig de rigtige svar, hvis du ikke er i balance med dig selv, siger han til Ekstra Bladet om konsekvenserne af teamets alvorsord henover vinteren.

Læs også:

Se også: Nicki på guldjagt: Jeg ligger perfekt

- Nu er der kommet noget ro på. De mennesker, jeg har fået ind, har også sagt, nu er det altså nu. Vi satte os ned i vinter, hvor jeg sagde; ’det er det, jeg vil. Hvad vil I? For det er ikke nok, at det kun er mig, der vil. Jeg siger ikke, jeg bliver verdensmester, men nu vil jeg op i top fem, jeg vil slås om medaljer, det er det, jeg kører efter’, fortæller han om de samtaler, der sendte chef og team tilbage på vindersporet.

Men uden handling kunne det let være blevet til endnu et luftkastel. For ambitionen hed også top 3, da resultaterne var i frit fald.

- Jeg ved godt, at jeg også sagde, at jeg skulle i top tre de andre år, og det får da nogle klokker til at ringe. Men jeg har nogle kasser, jeg putter tingene i: Virker grejet, så sætter vi et kryds. Virker formen, så krydser vi af igen. Og hvis tingene så går op i en højere enhed, kan det lade sig gøre.

- Jeg ved da godt, at når man ser på de seneste sæsoner, hvor jeg har fået nye mekanikere og nye tunere, så er det ikke noget, man bare gør. Så hvis vi havde ramt guldformen de sidste to år, så havde det været et lucky punch med folk, der kun var halvtidsansatte, lyder det med henvisning til den forrige chefmekaniker, John Jørgensen.

Læs også:

Se også: Sådan vinder Nicki guld

- Jeg har - uden at jeg skal prale - den egenskab, at jeg kan æde mig selv. De skal kraftedeme ikke tro en skid. Jeg kunne ikke tåle at slutte af i Grand Prix’et med at blive nummer 10, 10 og 12 og så trække stikket. Det handler ikke bare om stolthed, men om at være en ægte sportsmand, og vise, hvad man står for.

- Jeg har noget at bevise, men det er især overfor mig selv. Jeg har prøvet at skulle køre for sponsorer og fans. Glem det, det kan jeg ikke. Jeg skal ville tingene helhjertet, siger Nicki Pedersen, der i modsætning til tidligere sæsoner ikke længere kører med attituden af at være i krig med hele verden.

Læs også:

Se også: Iversen gør GP-comeback - Vojens-vinder floppede

- Jeg tror bare, at jeg er blevet en bedre speedway-chauffør. Jeg synes ikke, at presset er blevet taget af mine skuldre, fordi jeg har sluttet fred med en masse mennesker, overhovedet ikke. Jeg har lært gennem årene, at der ikke er andre end en selv, der vil dig det godt i speedway. Ingen. Hvis de kan kneppe dig i røven, så gør de det. Sådan er det bare, og det ved jeg, fordi jeg har vundet så meget gennem årene. Hvis de lige kan komme ind, så er jeg en god skalp. Men det forstår jeg godt, og jeg har respekt for det. Sådan havde jeg det jo også selv. Det har jeg det fint med, fortæller Nicki Pedersen, som i aften kan kravle helt op på siden af Hans Nielsen som alle tiders bedste danske speedwaykører.

- Det tror jeg først, man tænker på, når man trækker sig tilbage. Jeg ved da godt, at jeg allerede har vundet ligeså meget som Ole og Erik, men det handler om at fuldføre en ting af gangen. Og lige nu handler det om dette VM, siger manden, der måske nok har lukket munden på kritikerne, men som selv stadig er svær at lukke munden på.

Det Polske Grand Prix, 3+ klokken 19, dk 4 klokken 23.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen