Her er den næste Nicki

Speedway-legende udpeger Danmarks næste speedway-stjerne, der skal løfte den tunge arv efter Nicki Pedersen

Det er efterhånden fire år siden, at Nicki Pedersen senest kørte sig til tops på VM-podiet i speedway.

Siden har stjernen døjet med skader og dårlig form.

Men rivaler og mulige arvtagere til som Hans Andersen og Kenneth Bjerre ikke har formået at udnytte fynboens langvarige formdyk til at overtage positionen som dansk speedways ubestridte alfahan.

Læs også:

Se også: Landstræner svinger kniven

Men selvom ingen af de tre øvrige danskere med aktuel Grand Prix-status for alvor ligner kommende kandidater til VM-medaljer, er der masser af håb for fremtiden.

Sådan lyder analysen fra den tidligere verdensmester og nuværende talentudviklingstræner i DMU, Erik Gundersen.

Og ikonet er slet ikke i tvivl om hvem, der er det bedste bud på en fremtidig dansk superstjerne.

Navnet er Michael Jepsen Jensen. Og selv om efternavnet måske ikke er det mest mundrette, så er det værd at skrive bag øret.

- Det er helt vildt, hvad han laver: I Polen kører han med Gollob, og han kører jo fra ham. Michael har været et gudbenådet talent, siden han kørte 80 cc. Han kan vende på en femøre og har masser af overblik, lyder rosen.

Banker kraftigt på
- Jeg er slet ikke i tvivl om, at han kan blive verdensmester, og han banker kraftigt på døren til Grand Prix-serien og hold-VM, selvom han prioriterer U21-VM højest i år, roser Gundersen.

- Han er god til at lade resultaterne tale for sig selv, og så har han evnen til hele tiden at fokusere på sig selv og det næste heat..

Store ord fra en af sportens største og mest populære repræsentanter, men der skal mere end ros og skyhøje forventninger fra en legende til, før Jepsen Jensen, der allerede har en VM-titel fra U21-hold-VM på cv'et, mister jordforbindelsen.

- Nu er det længe siden, at jeg har arbejdet med Erik, men det er selvfølgelig fedt at høre, siger esbjergenseren.

- For at være helt ærlig, så har jeg ikke tænkt så meget på Grand Prix'et. Nu må vi se, om jeg kan køre mig ind i GP-kvalen ved DM på onsdag, men jeg vil heller ikke ind, før jeg kan være med, siger han.

Chancen for en gæstevisit i VM-serien kan dog komme allerede i år, hvis han får fingre i et wildcard til Parken eller Vojens.

- Jeg vil rigtig gerne køre et GP, og jeg var jo også tæt på sidste år, hvor jeg så endte med kun at være førstereserve, og det kan man ikke bruge til så meget, lyder det fra Michael Jepsen Jensen, som med stor sandsynlighed får lov til at teste formen med verdenseliten i denne sæson.

Hvis han fortsætter fremgangen, får Ole Olsen og den øvrige GP-ledelse i hvert fald svært ved at se bort fra ham igen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen