Danske verdensmestre overvejer VM-afbud

Høje omkostninger og frygten for landevejsrøvere kan holde danske speedway-talenter fra U21-VM i Rusland

Mikkel B. Jensen og de øvrige U21-kørere misser måske VM-finalen. (Foto: John Bo Jensen)
Mikkel B. Jensen og de øvrige U21-kørere misser måske VM-finalen. (Foto: John Bo Jensen)

Det var en stor dag for dansk speedway, da U21-landsholdet sidste år for første gang nogensinde kørte sig til tops ved hold-VM for U21-kørere.

Men det er højst tvivlsomt om de rød-hvide slaggetalenter også får lov til at forsvare titlen.

Landstræner Anders Secher har nemlig ikke råd til at sende landsholdet til russiske Balakovo, som er værtsby 3. september.

- Det koster omkring 200.000 kroner og jeg har 50.000 på budgettet, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi har ikke en bundløs pengekasse og det vil koste 100.000 kroner bare at flyve kørere og mekanikere derover. Oven i kommer så grejet, der ikke kan sendes derover med fragtfly, fortæller han.

Alternativet til den dyre flyvetur er heller ikke tillokkende.

- Der er ca. 4000 kilometer. Det tager fire dage hver vej, hvis vi skal køre derover og man skal huske, at kørerne er professionelle og skal leve af det, siger han med henvisning til, at sådan en tur vil betyde afbud til flere af de ligaløb, som er speedway-talenternes levebrød.

Den meget reelle frygt for landevejsrøvere i ’det vilde Øst’ spiller også ind i overvejelserne.

Flere lande klager
- De har godt nok lovet os politieskorte, men vi kan ikke få forsikret grejet til turen, fortæller Secher, der ikke ligner en mand, der har fuld tillid til den russiske ordensmagt på kanten af Kaukasus.

Den danske landstræner har været i kontakt med kollegerne i Sverige og Australien, der ligeledes har svært ved at forstå den internationale motorunion, FIM’s, valg af finaleby.

- Vi er enige om, at risikoen er for stor og at rejseomkostningerne er for høje. Craig Boyce (australsk landstræner – red.), har haft en samtale med FIM, men han fik ikke noget godt svar, konstaterer Anders Secher.

I forvejen er uviljen mod Ruslands-ture udbredt, fordi blandt andre Nicolai Klindt og Mads Korneliussen røg ud af sidste års Grand Prix-kval, fordi den russiske ambassade smølede med visum-stemplet.

Husk, at du kan læse alt om Grand Prix'et i Parken på ekstrabladet.dk lørdag aften...

1 af 2 Landstræner Anders Secher har hverken råd eller lyst til at sende sine kørere til Rusland. (Foto: John Bo Jensen)
2 af 2 Mikkel B. Jensen og de øvrige U21-kørere misser måske VM-finalen. (Foto: John Bo Jensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer