Rolleskift i Parken

Kenneth Bjerre har snuppet Nicki Pedersens hovedrolle før aftenens Grand Prix i Parken

Nicki Petersen og  Kenneth Bjerre ved presemødet i går. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Nicki Petersen og Kenneth Bjerre ved presemødet i går. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Når startsnoren i aften går til første heat i Parken, er det ottende gang, at nationalarenaen lægger slagger til Det Danske Grand Prix.

I de syv foregående år har Nicki Pedersen været det suveræne trækplaster, når københavnere og andet godtfolk skulle lokkes til provinssporten speedway.

Men i aften er Pedersen på forhånd henvist til rollen som andenviolin. For godt nok er tre verdensmesterskaber et vægtigt argument for hans fortsatte stjernestatus, men på slaggerne har Kenneth Bjerre overtaget hovedrollen med sin aktuelle førsteplads i VM-stillingen.

- Det har jeg det helt fint med. Nu må vi jo se, om han også kan håndtere presset oppe i hovedet, siger Nicki Pedersen, der inden aftenens ræs i Parken fra femtepladsen har 11 point op til esbjergenseren.

Koldt på toppen
- Han siger, at der er koldt på toppen, men det kunne jeg godt have fortalt ham, griner Pedersen, der stadig er optimist, selvom sæsonens første tre GP’er ikke har indfriet forventningerne.

- Jeg arbejder intenst på at få styr på mit setup, for det har ikke fungeret optimalt endnu. Nu har vi skiftet forskellige komponenter og jeg skal simpelthen i gang i Parken, siger Pedersen om banen, der har budt på både op- og nedture – men aldrig en sejr.

- Jeg har haft mange succesoplevelser – men også mange tragedier, og jeg vil selvfølgelig meget gerne vinde herinde, men det er altså også bare et Grand Prix ligesom de andre, siger han.

For Kenneth Bjerre ser tingene helt anderledes ud. Han rider på karrierens kraftigste succesbølge og nyder sin nye status som hovedperson.

- Folk siger, at jeg har hovedrollen nu. Det tager jeg med et smil. Jeg kigger ikke så meget på stillingen og kører for at vinde hver gang. Så kan jeg ikke gøre mere, forklarer Bjerre, der har fået travlt ved telefonen efter, at han indtog førstepladsen.

Polsk penge-bøvl
- Telefonen ringer mere, men selvom jeg gerne vil tale med pressen, så er jeg nogle gange nødt til at sige, at jeg ikke har tid, forklarer Bjerre, der har konstateret, at VM-succes ikke er lig med penge på bogen.

På trods af den nyvundne stjernestatus, så mangler hans polske klub, Wroclaw nemlig fortsat at udbetale i omegnen af en million af Bjerres løn. Og derfor stiller han pt. ikke op i Ekstraliga’en.

- Nej, jeg kører heller ikke på søndag. Jeg vil ikke have flere penge ude at svømme. Sidst sagde de, at de ikke kunne skaffe kontanter, fordi det var helligdag. Så kom oversvømmelserne i Polen, men pengene er vel ikke skyllet væk. Men de har brug for mig – det siger træneren også. Sidst tabte de med fire point. De havde vundet med mig, så jeg regner da med at få pengene, siger Kenneth Bjerre, der kan styrke sin sag yderligere, hvis det i aften lykkes at forsvare førstepladsen i den samlede VM-stilling.

Dk4 fra klokken 18.00…

0 kommentarer
Vis kommentarer