Verdensmester skred fra hospitalet

Tai Woffinden bider smerterne i sig for at forsvare VM-titlen i speedway

Tomasz Gollob (tv.) og Tai Woffinden (th.) under et løb sidste år (Arkivfoto: AP)
Tomasz Gollob (tv.) og Tai Woffinden (th.) under et løb sidste år (Arkivfoto: AP)

Det kræver høj smertetærskel og nerver af stål at køre med i verdenseliten i speedway.

Styrt og skader er en del af jobbeskrivelsen for slaggestjernerne. Et faktum, som den regerende verdensmester, Tai Woffinden, kan skrive under på.

Briten brækkede kravebenet to gange i jagten på VM-titlen i sidste sæson, og hvis nogen stadig skulle være i tvivl om, at den gennempiercede og overtatoverede guldvinder er en hårdhudet satan, så burde den sidste tvivl være udslettet, da han op til VM-premieren i Auckland udskrev sig selv fra hospitalet sidste søndag.

Den forsvarende verdensmester Tai Woffinden er selvfølgelig blandt favoritterne til titlen (Foto: PABIJAN JAREK) Sport og Spil Sandhedens time - legende vurderer VM-favoritterne

Her var han ellers parkeret efter et alvorligt sammenstød med danske Mads Korneliussen sidste lørdag.

Men udsigten til at misse første kapitel i titelforsvaret var ikke en mulighed for Woffinden, der, humpende på krykker, udskrev sig selv, da det stod klart, at han var sluppet for brud og ’bare’ var ramt af alvorlige smerter i ryggen og ledbåndsskader i højre fod.

- Lægerne var ikke alt for imponerede, da jeg sagde, ’jeg tager af sted, jeg har et fly til New Zealand, jeg skal nå’, men sådan var det. Det skulle gøres, fortæller englænderen, der har kørt træningsomgange i Auckland.

Se også: Speedway-chok: Verdensmester skadet før VM-premiere

Om skaderne så tillader ham at følge med rivalerne i Auckland lørdag morgen dansk tid, det er til gengæld et åbent spørgsmål. Men Woffinden stiller op, om han så skal tapes til cyklen.

- Jeg er på smertestillende medicin og har problemer med at bevæge det venstre ben på grund af smerter i ryggen og hoften. Jeg går på krykker og problemet er, at jeg skal bruge min højre fod, hvor der er skader i ledbåndet. Det er ikke den bedste forberedelse, men jeg er fast besluttet på at køre lørdag, lyder det stålsat fra den uheldige verdensmester.

Viasat Sport1 lørdag klokken 7, dk4 kl. 10.30…

1 af 3 Tai Woffinden er lutter smil på New Zealand trods sin hårde medfart. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 3 Tai Woffinden fik en traditionel maori-velkomst. (Foto: Jarek Pabijan)
3 af 3 Tomasz Gollob (tv.) og Tai Woffinden (th.) under et løb sidste år (Arkivfoto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer