'Djævlen' Nicki: Find en anden 'bad boy'

Nicki Pedersen jubler over næsten perfekt VM-premiere - men er træt af rollen som feltets slemme dreng

Nicki Pedersen er træt af sit rygte som slem dreng. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen er træt af sit rygte som slem dreng. (Foto: Jarek Pabijan)

De newzealandske medier har i den grad brugt danske Nicki Pedersen som blikfang op til lørdagens sæsonpremiere på GP-serien i speedway i Auckland.

Aviserne 'Down Under' har udskreget den tredobbelte verdensmester til at være både en 'djævel' og feltets 'slemme dreng'. Et prædikat, der har forfulgt Pedersen det meste af karrieren, men som efterhånden er noget slidt.

Danskeren svarede perfekt igen på omtalen med en andenplads i finalen efter den tyske debutant Martin Smolinski og en førsteplads i VM-stillingen i kraft af sine fem heatsejre og to andenpladsen.

- Jeg har grint lidt af det, men inderst inde er det jo skideirriterende at være på forsiden af de største aviser hernede på den måde, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Debutant tog røven på Nicki i VM-premiere

- Nu lukkede jeg ballet, så jeg kan bare grine af det, men når du ser, hvordan folk styrter og kører med hovedet under armen, så skal de nok til at finde en ny 'bad boy', konstaterer Nicki Pedersen, der trods andenpladsen i finalen erklærer sig fuldt tilfreds med årets første Grand Prix.

- Jeg kom for at få point, og nu fører jeg i stillingen. Det der med at klemme sig i finalen med syv point, kan jeg ikke bruge til en skid, siger fynboen, der især glæder sig over, at maskineriet virker igen efter rædselsåret 2013.

Se også: Vilde billeder: Træning går helt galt for speedwaykører

- Vi er ikke i mål endnu, men den motor, jeg kørte på hernede, går godt. Jeg har hele tiden sagt, at så længe grejet fungerer, så kan alt lade sig gøre. Man skal huske, at vi skal køre på mange forskellige baner, men lige nu er jeg meget tilfreds.

Tilfreds er også Kenneth Bjerre, der nåede semifinalen og 11 point i sit GP-comeback.

- 11 point er en start, så jeg er godt tilfreds. Når man kommer i semifinalen, vil man selvfølgelig også gerne i finalen, men jeg synes, at jeg fik en god start, siger han.

Det kan man til gengæld ikke sige om den regerende bronzevinder Niels-Kristian Iversen, som trods en indledende heat-sejr skuffede med seks point.

Den forsvarende verdensmester Tai Woffinden er selvfølgelig blandt favoritterne til titlen (Foto: PABIJAN JAREK) Sport og Spil Sandhedens time - legende vurderer VM-favoritterne

- Det var fandeme ikke den start, jeg havde håbet på. Men vi må bare på den igen. Selvom jeg vinder det første heat, så manglede jeg kraft. Cyklen føltes lidt dvask, og det bøvlede jeg med hele aftenen. Men det nytter ikke noget at male fanden på væggen. Sidste år fik jeg kun syv point hernede, så det er ikke verdens undergang, lyder det fra Iversen.

Næste VM-afdeling køres i polske Bydgoszcz om tre uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer