Nicki: Alle kan se jeg blev røvet

Nicki Pedersen ærgrer sig over engelsk bangebuks, men glæder sig over sølvet

Drama på slaggerne: Nicki Pedersen (skjult af de høje mænd) i klammeri med Chris Holder ( i baggrunden med rød styrthjelm) og Chris Holders bror (med stort krøllet hår og stribet jakke), da danskeren missede VM-guldet (Foto: Jarek Pabijan)
Drama på slaggerne: Nicki Pedersen (skjult af de høje mænd) i klammeri med Chris Holder ( i baggrunden med rød styrthjelm) og Chris Holders bror (med stort krøllet hår og stribet jakke), da danskeren missede VM-guldet (Foto: Jarek Pabijan)

TORUN (ekstrabladet.dk): Så tæt på og så alligevel så langt væk.

Nej, Nicki Pedersen fik ikke lov at iføre sig karrierens fjerde guldmedalje, da VM-serien i speedway blev afgjort lørdag aften i polske Torun.

Her måtte danskeren se hjemmebanehelten Chris Holder køre med guldet, men på en aften, hvor ikke meget fungerede for Pedersen, var det alligevel en håbløs kendelse fra den engelske bangebuks af en speedwaydommer, Craig Akroyd, som endte med at koste guldet.

I semifinalen burde Chris Holder nemlig have været udelukket, da han pressede Pedersen i slaggerne. Akroyd lod i stedet alle fire være med i omstarten, hvor australieren sikrede sig guldet.

Se også: Nicki om hård kørsel: Havde jeg også gjort Se også: Nicki om hård kørsel: Havde jeg også gjort

Og dermed mistede Nicki Pedersen en gylden mulighed for at sikre guldet i finalen.

- Han kører jo ind over kridtstregen. Han har gjort det tusind gange, og det ved jeg jo. Så rammer han kridtstregen med baghjulet, og så bider cyklen, og han kører direkte ind i siden på mig. Dommeren kan jo godt se det – at han skal udelukkes, siger Nicki Pedersen, der i samme åndedrag erkender, at han sagtens selv kunne have fundet på at køre, som Chris Holder gjorde.

- Dommeren mente, det var fifty-fifty. Jeg sagde til ham, at ’jeg ved godt, hvorfor du ikke udelukker ham, for så havde du ikke været i live. Den er ikke længere, du tør jo ikke. Du havde med 99 procent udelukket mig, og så er den ikke længere'. I dag var jeg på udebane big time. Vi kan alle se på tv, at jeg bliver røvet, konstaterer sølvvinderen, der blev midtpunkt i ekstremt dramatiske scener, da Holders brødre og mekanikere ville blande sig i diskussionen mellem de to guldrivaler.

Se også: Drama da Nicki tabte guldet Se også: Drama da Nicki tabte guldet

- For det første kommer der seks-syv fulde australiere bagfra og begynder at trække i mig. Jeg går bare hen til Chris og siger, ’du er en true champion, og jeg havde gjort det samme, men lad være med at lave nogen stor komedie ud af det her. Cool nok, men jeg er skuffet over, at du ikke bliver udelukket’. Så kommer hans brødre og trækker mig baglæns, fortæller Pedersen, der allerede har opgivet den protest, der ellers var oppe og vende lørdag aften.

Se også: Nicki og rival i håndgemæng Se også: Nicki og rival i håndgemæng

- Så snakkede jeg med Chris, og han kunne godt se på tv, at det var hans brødre, der trak i mig. Først troede han jo, at jeg havde angrebet dem. Det gjorde jeg slet ikke, jeg er jo ligeglad med dem. Og han lovede mig, at han nok skulle tage en snak med dem, siger Nicki Pedersen, der nu kan gå på en velfortjent vinterferie.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen