Nickis rival har fået nok

Nicki Pedersens evige rival stiller nu Grand Prix-cyklen i garagen efter lørdagens Grand Prix i Torun

Det er en af speedway-sportens helt store navne, der i går aftes takkede af som GP-stjerne. (Foto: AP)
Det er en af speedway-sportens helt store navne, der i går aftes takkede af som GP-stjerne. (Foto: AP)

TORUN (ekstrabladet.dk): I år lykkedes det ikke Nicki Pedersen at snyde en australsk modstander og løbe med VM-titlen. Chris Holder stod imod presset og kunne sent i aftes lade sig kåre som ny speedway-verdensmester.

Men Pedersen har slået en australier på målstregen før. Tilbage i 2003 var det en anden mand fra 'Down Under', Jason Crump, der ikke kunne holde danskeren stangen og måtte se et spinkelt forspring blive ædt op af Nicki Pedersen, der spiste Crumps etpoints-forspring i norske Hamar og vandt sin første VM-titel.

Se også:

Nicki og rival i håndgemæng

Siden fulgte en lang og ind i mellem ond rivalisering mellem Pedersen og Crump, der begge står noteret for tre VM-titler.

Men hvor Nicki Pedersen efter nogle svære år har genfundet både farten og motivationen, så har hans rødhårede rival valgt at takke af som GP-stjerne med Grand Prix’et i Torun.

Dermed mister VM-serien en af sine største profiler, der gennem 17 år har sat sit stærke præg på slaggerne med ikke færre end 23 GP-sejre.

Se mere:

Nicki: Jeg er stadig sulten

- Jeg tror ikke, at det har noget at gøre med alder at gøre, siger Crump, der med sine 37 år stadig er en relativ vårhare i forhold til navne som Greg Hancock og Tomasz Gollob.

- Jeg har kørt i denne serie i meget lang tid, og har formået at have en vis succes. Det har været rigtig godt og en stor del af mit liv. Men det skal ikke altid være en stor del af mit liv, og nu er det på tide at fokusere på andre ting.

- Det handler om, hvordan jeg føler for ræset. Jeg har ikke den samme sult længere som jeg havde for ti, fem eller bare tre år siden, forklarer den rødhårede australier sin beslutning.

Se også:

Drama da Nicki tabte guldet

- Jeg tror, at der kommer et tidspunkt for enhver sportsmand, uanset om det er en fodboldspiller, cricketspiller eller nogen helt tredje, hvor man stadig nyder det, man laver, men hvor det måske er bedre at spille lidt squash tirsdag aften end at forsøge at komme på det olympiske hold, hvis man kan sige det på den måde. Jeg elsker stadig speedway, men efter 17 år har jeg bare ikke drivkraften til at køre med om VM længere, siger Crump, der i aften for sidste gang er en del af GP-cirkusset.