Vanvittig dansk speedway-triumf i Vojens

Nicki Pedersen kørte sig helt tæt på sin fjerde VM-titel, mens Michael Jepsen Jensen choksejrede i Vojens

Fantom-aften for danskerne (Foto: Jarek Pabijan)
Fantom-aften for danskerne (Foto: Jarek Pabijan)

VOJENS (ekstrabladet.dk): Speedway-guderne kunne ikke have skrevet et smukkere manuskript til den festforestilling, der lørdag aften lukkede hæderkronede Vojens Speedway Center for denne gang.

For ikke alene formåede stortalentet Michael Jepsen Jensen at vinde det foreløbigt sidste Grand Prix på Ole Olsens hjemmebane, da han i finalen lige akkurat sneg sig forbi Nicki Pedersen.

Trods andenpladsen formåede Pedersen nemlig at skære hele ni point af forspringet til førende Chris Holder, der kun har to point ned til danskeren inden sæsonfinalen i Torun om to uger.

Se også: Danmark bliver på GP-kalenderen

På forhånd var opgaven helt klar for Nicki Pedersen, hvis den 35-årige fynbo skulle holde liv i guldhåbet helt frem til sæsonens sidste GP i polske Torun om to uger.

Hullet på 11 point op til førende Chris Holders skulle skæres mest muligt ned, og fra første heat var hjemmebanefavoritten flyvende.

Pedersen åbnede i fejende flot stil med tre heatsejre i rap, mens den australske tabeltopper smed point i sine to første heat.

Siden fulgte to andenpladser, så da det blev semifinaletid, var Holder stadig otte point foran i den samlede stilling.

Se også: Olsen klar til trist afsked

Men her stak en knivskarp Nicki Pedersen helt ind, hvor det gør ondt, da han vandt sin semifinale, mens Holder blev afvist af Emil Sajfutdinov og Michael Jepsen Jensen, der dermed udnyttede sæsonens andet wildcard til at nå karrierens første GP-finale.

Her lignede det længe endnu en sejr, der ville sendte Nicki Pedersen op på en delt førsteplads.

Men Jepsen Jensen, som i næste uge kan sikre sig en permanent GP-plads i kvalfinalen, ville det anderledes og snød veteranen for den ultimative triumf.

De to veteraner Bjarne Pedersen og Hans Andersen viste endnu engang, at de ikke længere har noget at gøre i den absolutte verdenselite. Godt nok var henholdsvis syv og seks point acceptable scorer. Men nok til semifinaler var det ikke. Dermed kører Pedersen om to uger karrierens sidste GP i Torun, mens Andersen trods alt kan sikre en ny billet i næste uges kvalfinale i Kroatien.

Se også: Ole Olsen får kold skulder af kommunen

For speedway-kongen Ole Olsen blev afskedsballet i Vojens til gengæld en udelt triumf. Det legendariske anlæg var tætpakket med 16.788 fartglade tilskuere, og Olsen, der har givet afkald på pladsen i næste års GP-kalender, må stå med gode kort på hånden, når han næste gang skal lægge arm med Haderslev Kommune om det tilskud, der kan modernisere arenaen og sende Vojens tilbage på speedway-landkortet.

Imens kan resten af speedway-Danmark glæde sig til sæsonfinalen i Torun om to uger.

Det kan gå hen og blive rigtig sjovt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen