Nicki på guldjagt: Alt kan ske

Nicki Pedersen jagter sit fjerde verdensmesterskab, når speedway-eliten rammer Vojens for sidste gang

- Intet kan chokere mig, siger den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen. (Foto: Jarek Pabijan)
- Intet kan chokere mig, siger den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen. (Foto: Jarek Pabijan)

VOJENS (ekstrabladet.dk): For bare et års tid siden lignede Nicki Pedersen en mand med væsentlig mere fortid end fremtid som speedway-stjerne.

Ikke så mærkeligt, når dåbsattesten vidner om, at fynboen efterhånden har rundet de 35 år, vil nogle måske indvende.

Og i en sport, hvor den regerende champ er 42, var det da heller ikke alderen, men nærmere den lodret nedadgående formkurve, der signalerede enden for Pedersen.

Se også: Her er weekendens lækre tv-sport Se også: Her er weekendens lækre tv-sport

Men som en anden Fugl Fønix har Nicki Pedersen rejst sig fra asken, og inden sæsonens næstsidste Grand Prix er den fjerde VM-titel stadig indenfor rækkevidde.

Bevares, det kræver, at han æder lidt af australske Chris Holders forspring på 11 point, men det er heller ikke umuligt, lyder det stålsat fra Pedersen.

- Alt kan ske. Jeg har prøvet at vinde, jeg har prøvet at være i top tre og jeg har prøvet at være i midten. Så der er ikke noget, der kan chokere mig. Jeg ved ikke, om denne sæson ender som en dreng eller en pige, men jeg er afklaret, siger Nicki Pedersen, som dog er helt på det rene med, at vejen til VM-guld er brolagt med de i enhver idrætsgren så berømmede marginaler.

Alt skal flaske sig
- Det, jeg ved, er, at jeg har haft en god sæson – både i ligaerne og i Grand Prix’erne. Men for at blive verdensmester, skal det hele flaske sig. Det føler jeg ikke, det har gjort i de to seneste løb, hvor jeg ikke har fået gjort tingene færdige, siger han og fortsætter:

Se også: Ole O: Vojens ryger af GP-kalenderen Se også: Ole O: Vojens ryger af GP-kalenderen

- Jeg har ikke givet op endnu, men det skal som sagt flaske sig. Men det skal det også for Chris Holder. Indtil videre er det lykkedes for ham, men nu er det ham, der er under pres. Jeg har alt at vinde og intet at tabe, konstaterer Nicki Pedersen, der som resten af speedway-danmark lørdag tager afsked med Vojens Speedway Center som GP-arena.

- Det er jo et af flagskibene. Når man taler om dansk speedway, så er det jo ikke Munkebo og Fjeldsted, man husker. Det ærgrer mig, at det lukker, men det er ikke der, min energi ligger. Men forhåbentlig kan det lægge pres på Haderslev Kommune, så der engang kommer et nyt og federe stadion. Og hvis der er nogen, der ringer, vil jeg da gerne gøre mit for, at der kan være to danske Grand Prix’er, lover han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen