Bjerre: Jeg vil savne Parken

Speedway-profilen Kenneth Bjerre ærgrer sig over, at det er slut med ræs i København

Kenneth Bjerre kommer til at savne Parken. (Foto: Jarek Pabijan)
Kenneth Bjerre kommer til at savne Parken. (Foto: Jarek Pabijan)

For mange danskere udenfor den snævre inderkreds har Grand Prix'erne i Parken været første bekendtskab med de fartakrobater, der udgør verdenseliten i speedway.

Det er som bekendt ikke let at lokke københavnere til at få beskidt fodtøj på banerne i Vojens, Holsted, Esbjerg og hvor de traditionelle speedwaybaner ellers ligger.

Omvendt var tidligere heller ikke ofte, at speedwaykørerne var i hovedstaden, så for Kenneth Bjerre, der debuterede som wildcard med en plads i semifinalen i 2004, har Parken været et særligt bekendtskab.- For mig var det helt vildt at komme herind som helt ung wildcard-kører. Da jeg blev fast Grand Prix-kører blev det lidt mere forretning, men det har helt sikkert givet en masse fokus, at vi har kørt i København. Jeg kender i hvert fald folk, der interesserer sig for speedway, som kun kommer, fordi det er her. Så det har givet en masse fokus, siger esbjergenseren, der ikke er tvivl om, at Parken har været med til at blåstemple slaggeræset.

- Det har betydet en masse i forhold til dem, der ikke følger med i speedway. For når man kører herinde, så må det jo være stort. På den måde har det givet lidt. Jeg savnede også Vojens, da den ikke var på. Nu kommer vi nok et andet sted hen, men det det bliver jo nok ikke så stort som det her, så selvfølgelig kommer jeg til at savne det, konstaterer Kenneth Bjerre, som efter en svær sæsonstart nu har indstillet kikkertsigtet på en plads i den top otte, der giver adgang til næste års serie.

Se også: Fem danskere jagter GP-billet

- Jeg startede godt, så havde jeg nogle skodløb og så brækkede jeg kravebenet. Nu skal jeg bare op i top otte og tage den derfra. Ellers er der jo kvalfinalen i baghånden, siger han med henvisning til, at han sammen med Mads Korneliussen, Hans Andersen, Nicolai Klindt og Peter Kildemand har kørt sig i GP-kvalfinalen, hvor der er tre billetter på højkant.

Men allerhelst vil han naturligvis have succes i VM-regi.

- Jeg håber da at kunne lave mindst ti point hver gang, så jeg kan komme op i top otte. Men der er lang vej igen. Jeg ved, at jeg kan, så hvis jeg kan score stabilt, så skal jeg nok nå derop, vurderer Bjerre, der har været tilskuer til de seneste ugers strid mellem Nicki Pedersen og navne som Matej Zagar og verdensmester Tai Woffinden, der har beskyldt Pedersen for farlig kørsel.

Se også: Så grim er speedwaystjernes skade

- Der har været meget snak, men den er svær, for der har altid været hård kørsel. Men den har lige fået lidt ekstra. Måske er det fordi, det lige er de drenge, det går ud over. Måske har fokussen taget lidt overhånd, men jeg synes også, at der skal være en form for straf, vurderer Kenneth Bjerre, som gerne indrømmer, at han også selv har haft sine bataljer.

- Jeg fik engang fire måneders karantæne for slagsmål, da jeg kørte 80 kubik, men jeg er ikke så hidsig mere, griner han.

0 kommentarer
Vis kommentarer