Dansk GP-nedtur: Speedway-komet skred i svinget

Peter Kildemand styrtede og missede GP-billetten ved kvalfinalen

Peter Kildemand fik ikke fingre i den eftertragtede GP-billet. (Foto: Jarek Pabijan)
Peter Kildemand fik ikke fingre i den eftertragtede GP-billet. (Foto: Jarek Pabijan)

Det danske speedway-es Peter Kildemand kørte lørdag aften ind i karrierens hidtil største skuffelse, da to styrt lørdag kostede en plads i næste sæsons Grand Prix-serie, da der blev kørt finale i kvalifikationsserien i italienske Lonigo.

Kildemand, der har sikret sig et gedigent gennembrud i denne sæson med to GP-finaler, EM-sølv og et holdverdensmesterskab, var ellers blandt de absolutte favoritter, og lignede også en mand på GP-kurs, da han med otte point i tre starter kørte ud til heat 13.

Men her endte fynboen i slaggerne, da han forsøgte at overhale engelske Chris Harris, og det skulle blive endnu værre, da han også styrtede i sit sidste heat.

Se også: Dansk speedway-komet napper EM-sølv

Dermed går må Peter Kildemand vente mindst et år, før han får chancen for en plads i den absolutte elite.

For de tre øvrige danskere i feltet blev lørdagen lige til glemmebogen.

Hverken Nicolai Klindt, Hans Andersen eller Mads Korneliussen formåede at blande sig i topstriden og må konstatere, at der er et stykke til de allerbedste.

Kenneth Bjerre var også kvalificeret, men måtte melde afbud på grund af den skulderskade, han pådrog sig i semifinalen ved sidste weekends Grand Prix i Vojens.

Se også: Dansk speedway-stjerne må droppe finale

Sejrherrene blev engelske Chris Harris, der dermed får endnu en sæson i VM-serien, hvor han pt. er dårligst placeret af alle permanente kørere, slovenske Matej Zagar og australske Jason Doyle, som alle sluttede på 13 point.

Zagar kvalificerer sig dog med stor sandsynlighed via VM-tabellen, og dermed kan polske Maciej Janowski se frem til en status som GP-kører.

Den danske fiasko i Lonigo betyder, at langtidsskadede Niels-Kristian Iversen synes sikker på et af fire permanente wildcards, hvis han som ventet glider ud af top otte.

 Se også: Glad toer: En ren fuldtræffer

Se også: Glad toer: En ren fuldtræffer Se også: Rasende Nicki: Dommeren var ude efter mig

0 kommentarer
Vis kommentarer