Australien klar til VM-ræs i Vojens

Den anden semifinale ved hold-VM i speedway var blottet for overraskelser

Chris Holder og Australien er klar til VM-finalen i Vojens. (Foto: AP)
Chris Holder og Australien er klar til VM-finalen i Vojens. (Foto: AP)

Der var masser af drama, da Sverige lørdag 'stjal' den direkte finaleplads ved den første semifinale ved VM i hold-speedway i polske Gniezno.

Dramaet stod den polske stjerne Jaroslav Hampel for, da han i sit første heat styrtede og brækkede benet.

Jaroslaw Hampel havde en skidt aften i Gniezno. (Foto: Viasat) Speedway Uhyggeligt styrt skæmmer VM i speedway

Den skade betyder dels, at den danske GP-reserve Peter Kildemand nu kan se frem til at være med, når verdenseliten mødes på Millenium Stadium i Cardiff og dels, at de polske favoritter nu skal køre 'raceoff' i Vojens på torsdag, hvis de skal med i lørdagens finale samme sted.

Drama var der til gengæld meget lidt af, da den anden semifinale blev kørt i Kings Lynn mandag aften.

Her var de seneste tre års individuelle verdensmestre alle til start i form af Greg Hancock, Tai Woffinden og Chris Holder, da Storbritannien, USA, Australien og Letland kørte om en finalebillet.

Nicki Pedersen kom ud på en rask lille løbetur. (Foto: Screendump fra TV4) Speedway Vildt: Se cool Nicki løbe sejren hjem

Men selv om både britiske Woffinden og amerikanske Hancock viste klassen, så viste de australske storfavoritter anført af en stærkt kørende Jason Doyle kollektiv klasse og sikrede den direkte finaleplads på en aften, hvor alle mand scorede tocifrede point.

Dermed skal briter og amerikanere køre 'raceoff' mod polakker og russere om den sidste plads i finalen, hvor Sverige, Australien og de regerende danske verdensmestre venter lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer