Berørt stjerne efter skud-episode: Jeg havde lige talt med ham

Speedway-verdenen er i chok, efter landsholdskører Kenni Larsen er røget i kunstigt koma efter skud-episode i Odense

Kenni Larsen er lige omkring top-10 blandt Danmarks bedste speedway-kørere, men nu er han i kunstigt koma efter skud-episode (Foto: Jarek Pabijan)
Kenni Larsen er lige omkring top-10 blandt Danmarks bedste speedway-kørere, men nu er han i kunstigt koma efter skud-episode (Foto: Jarek Pabijan)

Det er kommet som et chok for den danske speedway-verden, at den 27-årige landsholdskører Kenni Larsen ligger i kunstigt koma, efter at han torsdag aften blev ramt af et skud i hovedet i det sydvestlige Odense.

Også landsholdsstjernen Kenneth Bjerre er berørt.

- Det er meget svært at forholde sig til, hvad der er sket. Det er ikke noget, der plejer at ske inden for vores miljø, men noget man læser om i aviserne. At det pludselig er så tæt på, det rammer mig meget, siger Bjerre til Ekstra Bladet.

Han har holdkammeraten gennem de seneste tre sæsoner frisk i erindring.

- Vi sad alle sammen og snakkede efter løbet i tirsdags i Esbjerg, og jeg har skrevet private beskeder med ham efterfølgende, siger Bjerre.

Bjerre kender Kenni Larsen både fra landsholdet, fra deres fælles tid i engelske Peterborough og senest fra Munkebo, hvor Larsen har kørt de seneste tre sæsoner inden skiftet til Outrup.

Kenneth Bjerre beskriver Kenni Larsen som en kører lige uden for Danmarks top-10.

- Man på dagen kan han jo slå alle, siger Bjerre, der husker tilbage på mange gode oplevelser med Kenni Larsen.

- Han er en sjov og frisk fyr, der er klar på at joke og lave fis og ballade i ryttergården. Han er typen, der laver god stemning, og jeg har et godt forhold til ham, siger Bjerre.

Se også: Dansk speedwaykører i koma efter skud-episode

Kenni Larsen i hvid i DM-finalen 2015 (Foto: Philip Davali)
Kenni Larsen i hvid i DM-finalen 2015 (Foto: Philip Davali)

Se også: Nu i koma: Skulle køre Champions League-finale lørdag

Kenneth Bjerre fik beskeden om Kenni Larsens skud-episode fra en anden fælles holdkammerat - nemlig landsholdsstjernen Hans Andersen.

- Det er svært at vide, hvad der er sket. Jeg har tænkt på det, siden jeg hørte det i morges, og vi håber selvfølgelig, at han kommer sig over det, siger Bjerre.

- Vi kørere har skrevet en del sammen, og nu venter vi på næste information om, hvad der er sket, og hvad der ligger bagved, for det er jo det store spørgsmål, hvordan det kan ske, siger Bjerre.

27-årige Kenni Larsen var ved bevidsthed efter skud-episoden torsdag aften i det sydvestlige Odense. Han blev opereret torsdag aften og blev efterfølgende lagt i kunstigt koma. Politiets efterforskning tyder foreløbig på, at geværet er gået af, mens Kenni Larsen var alene.

Han kører også for polske Zielona Gora og svenske Smederna og startede med speedway som 11-årig. Han kom i den danske Superliga som 17-årig, og på hans egen hjemmeside taler han om store ambitioner.

- Jeg er meget ambitiøs med min sport, og jeg har sat mig et mål: Jeg VIL være verdensmester! - Og jeg mener, alle betingelser for at blive det, er til stede: Maskiner, udstyr og bagland er i orden, og jeg ved, jeg har talentet, skriver Larsen.

Kenni Larsen skulle lørdag have kørt Champions League-finale for Munkebo, men det race er blevet aflyst - dog ikke på grund af Kenni Larsen, men på grund af problemer med banen.

Nicki Pedersen vil ikke være pauseklovn, men det vigtigste er, at sikre fremtiden. (Foto: Linda Johansen) Sport og Spil Speedwaystjernen er iskold: Penge er vigtigere end VM

Nicki Pedersen har kun et skuldertræk til overs for sine mange fjender. (Foto: Linda Johansen) Sport og Spil Skurken Nicki: De må gerne hade mig

Sam Master fik ikke ram på Nicki Pedersen, men måtte 'nøjes med' mekanikeren Marek Hucko. (Foto: Jarek Pabijan) Sport og Spil Speedway-drama: Derfor hader alle Nicki

5 kommentarer
Vis kommentarer