Annonce:
Annonce:

Danmark snydt i dopingskandale: 'Det er altså mærkeligt'

Den danske speedway-landstræner har svært ved at forstå, at russisk doping ikke får konsekvenser

Annonce:
Følg Motorsport

Oven på tirsdagens forsmædelige danske indsats i semifinalen ved hold-VM i speedway, hvor holdet for første gang nogensinde sluttede sidst, lignede fredagens 'raceoff' en kedelig omgang set med rød-hvide briller.

Men få timer før startsnoren gik på Alfred Smoczyk Stadion i polske Leszno, lugtede det pludselig af en ny dansk VM-chance.

Danmark snydt i dopingskandale - håber på vildt VM-mirakel

Her stod det nemlig klart, at russiske Grigorij Laguta var røget i dopingfælden og ikke kunne stille til start.

Og da Laguta med 12 point var en stærkt medvirkende faktor til, at Rusland med 30 point snuppede andenpladsen i semifinalen efter Sverige, mens Danmark sensationelt røg helt ud i VM-mørket efter omkørsel mod Letland, øjnede landstræner Hans Nielsen pludselig nyt håb.

Annonce:

- Det kan da ikke være rigtigt, at russerne kan køre. Som jeg ser det, blev vi nummer tre, fordi Laguta var dopet, sagde landstræneren til Ekstra Bladet, mens han begyndte at kime toppen i den internationale motorunion, FIM, ned.

Helt frem til en halv time før løbet forsøgte Nielsen at overbevise speedway-bosserne i Leszno om, at 'raceoff', hvor toerne og treerne fra semifinalerne kører om en enkelt finaleplads, skulle udsættes til lørdag formiddag, så Danmark kunne være med.

glaguta0885.jpg 

Men efter intense møder meddelte FIM kort før løbsstarten, at russerne fik lov til at stille op med Gleb Chugunov i stedet for Laguta.

- Jeg må desværre acceptere, at russerne kører. Reglerne er tilsyneladende sådan, at det har opsættende virkning på en eventuel karantæne, fordi de venter på B-prøven, og han kan stadig appellere. Men det er altså mærkeligt, at han godt kunne køre forleden, og så ikke køre 'raceoff', siger Hans Nielsen.

Annonce:

- Jeg har også hørt, at hans polske klub, Rybnik, risikerer at rykke ned, fordi de får frataget hans point, og hvis han er dopet, så burde vi jo være blevet nummer tre, siger den danske landstræner, som omvendt erkender, at den historisk ringe indsats tirsdag ikke fortjente at blive belønnet med en chance mere.

- Vi var bare ikke gode nok, erkender han.

Grigorij Laguta blev taget i forbindelse med en polsk ligamatch 11. juni. Her testede han positiv for Meldonium, der tidligere også kostede tennis-stjernen Maria Sharapova en længere karantæne.

I fredagens 'raceoff' fik russerne dog bevist, at de også kan uden Laguta. Her kørte de sig nemlig til en sensationel finale, hvor de lørdag møder Sverige, Storbritannien og de polske værter.

Med GP-stjernen Emil Sajfutdinov som altoverskyggende profil besejrede russerne både de australske favoritter, Danmarks lettiske overmænd og et helt chanceløst amerikansk hold uden verdensmesteren Greg Hancock.

Speedway VM

Danmark ydmyget i historisk VM-nedtur

Nicki i barsk kritik: De skyder sig selv i tindingen

Legendarisk landstræner om historisk 'lorte-aften': 'Det laveste'

Dansk profil efter exit i hold-VM: Det er en katastrofe

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: