Annonce:
Annonce:

Danmark ydmyget i historisk VM-nedtur

Det danske speedway-landshold kiksede totalt i semifinalen ved hold-VM

Annonce:
Følg Motorsport

Det danske speedway-landshold kørte tirsdag aften ind i en historisk ydmygelse, da det blev til en sensationel sidsteplads i semifinalen ved VM for hold.

Her skulle Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre, Leon Madsen og Michael Jepsen Jensen under den legendariske landstræner Hans Nielsens ledelse både tage revanche for sidste års skuffelse, hvor finalebilleten glippede, og rette op på indtrykket af krise i dansk speedway efter længere tids nedtur i GP-serien.

I stedet blev det en nedtur, der gør ondt, da Danmark for første gang i det moderne VM-format sluttede sidst i semifinalen efter at have fået baghjul af Sverige, Rusland og ikke mindst ’underhundene’ fra Letland.

56016649.jpg 

På forhånd var der lagt op til den klassiske tvekamp mellem de svenske værter og Danmark om førstepladsen, mens Rusland og Letland skulle agere outsidere.

Annonce:

I stedet blev det til et tæt drama med spænding og underholdning i rå mængder for alle andre end dem med rød-hvide briller.

Det revanchelystne danske landshold kom nemlig helt skævt ud af ryttergården på den svære bane i Västervik.

Blandt andet, fordi der var skudt helt ved siden af med setuppet, så det indledningsvist lignede Bambi på glatis, når de rød-hvide kørere skøjtede rundt på banen.

- Banen snød os lidt. Efter træningen havde vi forventet mere greb, konstaterede landstræner Hans Nielsen på TV3 Sport om den forfærdelige start, hvor tre nuller og bare to heatsejre i de første otte heats sendte Danmark ned på sidstepladsen.

Stillingen kunne have set anderledes ud, men Hans Nielsen valgte at holde på den såkaldte ’Joker’, hvor et hold i et enkelt heat kan fordoble pointhøsten, hvis man er seks point bagud, da muligheden bød sig i heat otte.

Annonce:

Det vandt Michael Jepsen Jensen, men han måtte nøjes med tre point, så truslen om en historisk exit før ’raceoff’ lurede forude.

Siden lettede de mørke skyer, da en stærk dansk serie med stærke heat-sejre til Kenneth Bjerre sendte Danmark helt op på andenpladsen.

Katastrofalt heat
Samtidig begyndte Letland så småt at blive isoleret på fjerdepladsen, men et katastrofalt heat 14 ændrede dette.

Andzejs Lebedevs hentede seks lettiske point som joker, mens Michael Jepsen Jensen blev sidst efter et sammenstød i første sving.

Og det skulle blive værre endnu, da landstræneren fik en sidste mulighed for at smide jokeren i heat 16.

Kenneth Bjerre kiksede den gyldne mulighed totalt med en sidsteplads, mens Letland snuppede sejren og sendte Danmark helt ud på randen af alle tiders værste VM-nedtur.

Til sidst var det op til Michael Jepsen Jensen, som indtil da havde været dårligste dansker, at redde æren, da han i sidste heat var pisket til at slutte foran Jevgenis Kostikov.

Annonce:

Efter fire nervepirrende omgange lykkedes missionen, da han vandt og henviste letten til andenpladsen.

Dermed skulle det hele afgøres i en neglebidende gyserafslutning med omkørsel om tredjepladsen, mens de suveræne svenske vindere og russerne kun læne sig tilbage og nyde dramaet.

Det blev den danske kaptajn, Niels-Kristian Iversen, der fik det store ansvar mod Letlands stjerne, Andzejs Lebedevs.

Letten fik inderbanen, og stod med de klart bedste odds.

Det udnyttede han desværre til en sikker sejr, så mens Lebedevs kunne køre ud til holdkammeraternes hyldest, måtte Iversen køre ud i det allersorteste VM-mørke.

Nu venter der en større omgang selvransagelse hos Hans Nielsen og resten af den danske speedway-top efter den historiske blamage, der ikke bliver mindre af den skuffende danske indsats i Grand Prix-serien.

Annonce:

Mens de danske kørere får en kort og uvelkommen sommerferie, er Sverige klar til VM-finalen, der køres i polske Leszno lørdag, sammen med værtsnationen, mens Australien, USA, Rusland og Letland kører raceoff om de to sidste billetter fredag.

Speedway VM

Frygtede brud i nakken: Sådan har speedway-dansker det efter grimt styrt

Dansker i grimt styrt: 'Jeg kan ikke dreje hovedet'

Landsholds-profil undrer sig: 'Jeg føler mig lidt trådt på

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: