Dansk legende efter VM-skandale: Det er ikke mit ansvar

Speedway-ikonet Ole Olsen vil ikke påtage sig skurkerollen efter grotesk og pinlig VM-premiere

Ole Olsen vil ikke påtage sig ansvaret for VM-skandalen i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan)
Ole Olsen vil ikke påtage sig ansvaret for VM-skandalen i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan)
Følg Motorsport

VM-serien i speedway fik dybe ridser i lakken, da der lørdag var sæsonpremiere i Warszawa.

Her sad mere end 54.000 forventningsfulde tilskuere klar på nationalarenaen Narodowy, men de blev slemt skuffede.

For i stedet for et medrivende VM-ræs blev de vidner til en pinlig farce, hvor kombinationen af en dårlig bane, der betød at fredagens træning blev aflyst, og en defekt startsnor spolerede festen og kostede en aflysning efter bare 12 heats.

Dagen derpå var der hård kritik fra blandt andre den polske motorunions vicepræsident, Michal Sikora, til den danske speedway-legende Ole Olsen.

Polakker giver Ole Olsen skylden for speedway-farce

Det er nemlig Olsen og hans firma, Speed Sport, der forestår konstruktionen af endagsbanerne i GP-serien.

- Kontrakten tvang os til at bruge Speed Sport ejet af Ole Olsen som ansvarlig for organisationen og de tekniske aspekter af banen. Desværre har vi været vidne til mange problemer, lød det søndag i følge Jyllandsposten.

Australske Troy Batchelor måtte bide i slaggerne i Warszawa:

Men selv om både tilskuere og tv-seere blev vidner til den måske mest skandaløse afvikling i seriens snart 20-årige levetid - blandt andet blev man i ren desperation tvunget til at starte ved hjælp af lyssignaler, da startsnoren gik i stykker - afviser Olsen, at han alene bærer ansvaret for fadæsen.

-. Nej, det er ikke mit ansvar, og jeg synes ikke, at kritikken er rimelig. Det er min opgave at bygge banen i forhold til reglementet. Og fredag fik banen den nødvendige FIM-licens. Den var ikke så god til træning, så derfor afholdt man en ekstraordinær test lørdag, hvor alle var ude at køre, siger Ole Olsen til Ekstra Bladet og fortsætter:

Speedway-chef vil til bunds i weekendens farce

- Hvorvidt banen, som kørerne sagde, ikke var sikker at køre på efter heat 12, er ikke mit ansvar at bedømme. Jeg har bygget en bane, som man kunne køre 12 heats på, og jeg vil gerne minde om, at man har set Grand Prix'er med langt flere styrt, lyder det fra Ole Olsen, der dog gerne tager sig del af skraldet for den ubrugelige startsnor.

- Ja, det beklager jeg. Det er den samme, som vi har brugt i Parken og Stockholm, og vi havde ekstra dele med. Vi knoklede for at få den til at fungere, og jeg ved ikke, hvad der gik galt. Næste gang tager vi også et ekstra sæt med af de stænger, snoren er spændt ud i mellem, så vi kan skifte det ud. Og jeg beklager selvfølgelig hele den ærgerlige oplevelse, som fansene fik, siger Olsen Olsen.

Nicki skælder ud: 'Mere cirkus end VM'

Nicki skælder ud: 'Mere cirkus end VM' VM-premieren i speedway aflyst efter pinlig farce

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU