Dansk legende om kvæstet stjerne: Jeg er i chok

- Jeg har en knude i maven, siger Erik Gundersen om Darcy Wards alvorlige skade

Darcy Wards karriere synes færdig efter søndagens ulykke. (Foto: Jarek Pabijan)
Darcy Wards karriere synes færdig efter søndagens ulykke. (Foto: Jarek Pabijan)

Speedway-verdenen er i kollektivt chok efter Darcy Wards modbydelige ulykke i Polen søndag aften.

Men lidt udenfor Esbjerg har nyheden om australierens onde skæbne ramt særligt hårdt.

Her sidder speedway-legenden Erik Gundersen og forsøger at få styr på følelserne.

Se også: Stjernens danske klub: Det er rigtig grimt

Wards skade vækker nemlig grimme minder om VM-finalen i Bradford i 1989, hvor Gundersens karriere, der bød på 17 VM-titler, fik en brutal afslutning, da den gennemsympatiske vestjyde brækkede ryggen i en af sportens mest berømte ulykker. En ulykke, der betyder, at han i dag kun med stort besvær kan bevæge sig med en stok, når han forlader sin invalidescooter.

Erik Gundersens karriere sluttede med ulykken i 1989. (Foto: AP)
Erik Gundersens karriere sluttede med ulykken i 1989. (Foto: AP)

- Jeg går lidt rundt i chok og jeg må indrømme, at jeg har en knude i maven, siger en tydeligt rystet legende til Ekstra Bladet.

- Når man ser den kraft, han rammer barrieren med, så ved man, at den er gal, og når jeg så hører, at han har skader på to nakkehvirvler og på rygmarven, så flyver tankerne rundt i mit hoved, fortæller Erik Gundersen, som sad i kommentatorboksen, da unge Jonas Jensen for nylig brækkede ryggen i en dansk ligamatch.

Men hvor prognosen er positiv for den unge dansker, så ser det anderledes skidt ud for Darcy Ward.

Nu venter en lang og hård kamp for en meningsfuld tilværelse, der måske skal tilbringes i en kørestol.

Triste udsigter, der smerter Erik Gundersen.

Se også: Verdensstjerne lam efter alvorlig ulykke

- Han har været udråbt som det største talent i mange, mange år, og selvom han har begået nogle dumheder, så det ud til, at han havde fundet sig selv. Hold kæft, hvor var det væmmeligt at se, siger en knust Erik Gundersen, som ud fra sine egne erfaringer har bedre forudsætninger end de fleste for at sætte sig i australierens sted.

Erik Gundersen er et kendt ansigt på de danske speedway-baner - ikke mindst som ungdomslandstræner. Her giver han gode råd til Nicki Pedersen. (Foto: Claus Bonnerup)
Erik Gundersen er et kendt ansigt på de danske speedway-baner - ikke mindst som ungdomslandstræner. Her giver han gode råd til Nicki Pedersen. (Foto: Claus Bonnerup)

- Jeg tror ikke, at han selv er klar over, hvor alvorligt det er. Han er formentlig temmelig dopet lige nu. I mit tilfælde gik der flere uger, før jeg forstod, at jeg ikke kunne bevæge arme og ben.  Men indtil man får den besked, så kæmper man, forklarer Erik Gundersen, der har været i kontakt med GP-stjernen Chris Holder, der er ved Wards side i Polen.

- Jeg har skrevet lidt med Holder, og det er ikke godt, fortæller Erik Gundersen, inden han må tage en lille pause fra interviewet for at få styr på sine følelser.

Se også: Efter kæmpe skandale: Speedway-stjerne klar for Esbjerg

- Situationen påvirker dig meget?

- Det gør det, erkender han og fortsætter så, da han har samlet sig:

- Jeg holder jo så meget af sporten, men  jeg tror ikke, at den er blevet farligere. Der sidder jo utroligt mange i kørestol rundt omkring som Per Jonsson eller Krzysztof Cegielski. Men der er jo blevet gjort meget for sikkerheden med blandt andet luftpudehegn og nakkekraver. Sådan en havde Jonas Jensen på, men det havde Darcy ikke, konstaterer Erik Gundersen, der trods den alvorlige situation erkender, at ’the show must go on’.

- Det er en trist dag - og en svær dag for alle kørerne. De skal jo op jo op på den igen, siger han.

Dette slagsmål mellem Nicki Pedersen og Greg Hancock har gjort danskeren mere forhadt end nogensinde. (Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅ) Sport og Spil Monster-banden – her er Nickis værste fjender

10 kommentarer
Vis kommentarer