Annonce:
Annonce:

Dansk mirakel da guldfest blev til pinlig skandale

Greg Hancock snød for at hjælpe en sponsor-ven, da han vandt sin fjerde VM-titel i speedway

Annonce:
Følg Motorsport

  Der var drama for alle pengene, da VM-serien i speedway lukkede og slukkede for i år med det australske Grand Prix i Melbourne.

På forhånd var det givet, at Greg Hancock ville hente sin fjerde VM-titel efter, at australske Jason Doyle, der syntes sikker på guldet, blev alvorligt kvæstet ved det polske Grand Prix for tre uger siden.

Det skete også, da han vandt sit første heat i sikker stil.

- Det er helt fantastisk. Tak til alle, lød det fra verdensmesteren, som på direkte tv-sendte en rørende hilsen til den danske speedway-legende Erik Gundersen.

Greg Hancock vinder fjerde VM-guld i speedway

 Til gengæld var det nok kun de færreste, der havde forudset, at den populære amerikanske veteran ville ende sin store aften i vanære.

Men det skete, da den svenske dommer Krister Gardell viste sjældent mod og diskvalificerede amerikaneren for at hjælpe vennen Chris Holder i heat 9.

Annonce:

Her lod Hancock australieren, der ligesom Hancock er en meget synlig reklamesøjle for GP-hovedsponsoren Monster, smutte forbi, så hjemmebanehelten kunne holde liv i medaljedrømmen.

hancock2321.jpg 

Det er sket før i speedway. Men det er svært at komme i tanken om en dommer, der har haft samme mod som Gardell til at straffe snyderiet.

Den kendelse var Greg Hancock alt andet end tilfreds med. Så han valgte at trække sig fra resten af løbet, og så var lidt af gassen ligesom gået af guldfesten.

-  Hej Alle, tak for alt I gør for mig og vores gode sport. Jeg er så glad for at blive verdensmester igen. Ligeledes tak til dommerjuryen, lød den sure afskedssalut på Twitter efter udelukkelsen.

Sure Greg Twitter

iversen2499.jpg

Niels-Kristian Iversen kan til gengæld flyve tilbage til Europa og vinterferien med et meterbredt smil.

Den femdobbelte danske mester har haft en rædselssæson, hvor han det meste af tiden har lignet en mand med mere fortid end fremtid i GP-regi.

Annonce:

Det lignede længe en afsked med VM-serien, men med sin imponerende sejr ved det polske Grand Prix for tre uger siden, fik han for alvor pustet nyt liv i VM-drømmen.

Og i Melbourne gjorde Iversen arbejdet færdigt med 12 point.  Lidt af et mirakel med tanke på, at han for to Grand Prix'er siden var 10 point fra det forjættede land.

I semifinalen skulle han bruge et enkelt point. Og det fik han!

- Det er så vigtigt. Jeg er lidt skuffet over ikke at nå finalen, men det er et rigtig godt resultat, siger har til TV3 Sport.

- Det har været så intenst. Jeg har ikke vidst, om jeg var inde eller ude, men det er dejligt at afgøre det selv, siger Niels-Kristian Iversen, der fra ryttergården kunne se Chris Holder vinde finalen foran Tai Woffinden og Bartosz Zmarzlik.

Peter Kildemand åbnede sæsonen med en flot GP-sejr i Krsko, men siden er det meget tæt på ingenting, der er lykkedes for fynboen.

Sådan sluttede også i Melbourne, hvor en enkelt heatsejr slet ikke rakte til at udslette indtrykket fra tre nuller og en tredjeplads.

Annonce:

Kildemand har tidligere vist, at han har niveau til VM-serien. Men nu er festen forbi for denne gang, og landsholdskøreren skal i løbet af vinteren forsøge at finde modsvar på det frie fald fra verdenseliten, der har præget en sæson til glemmebogen.

jensen2302.jpg 

Michael Jepsen Jensen fik igen fin valuta ud af sin reservetjans for den skadede Nicki Pedersen.

Slangerup-køreren scorede godkendte 10 point og kørte sig i endnu en semifinale, hvor han dog blev sidst.

Men gæsteoptrædenderne i VM-serien har understreget, at Jepsen Jensen stadig kan være med på øverste niveau.

Der bliver heller ikke plads til Kenneth Bjerre i næste års serie.

Esbjergenseren skulle håbe, at svenske Frederik Lindgren kørte sig i top otte, fordi han så ville få en VM-billet, fordi han sluttede som nummer fire i finalen i kvalserien efter omkørsel mod netop Lindgren.

Men svenskeren, som altså er sikret en billet, formåede ikke at hjælpe den tidligere GP-vinder.

Styrtet, der kostede et verdensmesterskab:

I de kommende uger skal GP-arrangørerne uddele fire wildcards.

Annonce:

Her synes det givet, at skadede Nicki Pedersen får et i kraft af sin ubestridelige stjernestatus og tre VM-titler.

Men også stjerner som Emil Sajfutdinov og måske den skadede polak Jaroslaw Hampel presser sig på, så det er tvivlsomt, om der bliver mere end et dansk wildcard og dermed to danskere i Grand Prix-serien i 2017.

Hilsen fra verdensmester giver våde øjne hos dansk legende

Sidste chance! Speedway-stjerne kæmper for VM-billet

Speedwaylandstræner tror på Iversen-wildcard efter sejr

 Kæmpe drama og stor dansk speedway-triumf!

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: