Annonce:
Annonce:

Dansk profil efter exit i hold-VM: Det er en katastrofe

Den danske holdkaptajn mener, at fiaskoen i hold-VM meget godt viser, hvor dansk speedway er lige nu

Niels-Kristian Iversen. (Arkivfoto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen. (Arkivfoto: Jarek Pabijan)
Annonce:
Følg Motorsport

Det var en afklaret, men samtidig utrolig skuffet Niels-Kristian Iversen, der tirsdag aften gjorde status, efter at Danmarks speedwaylandshold var røget ind i en decideret fiasko ved hold-VM.

I semifinalen i Västervik sluttede Danmark som nummer fire og sidst efter Sveriges værter, der snuppede en direkte plads i lørdagens finale i Leszno, mens Rusland og Letland som nummer to og tre skal køre raceoff fredag mod Australien og USA om en enkelt finalebillet.

- Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det var skuffende. Det er vist ordet.

- Det er jo en katastrofe, at vi ikke en gang kan nå raceoff, altså at vi blev nummer sidst i løbet. Det tror jeg, ingen havde set komme.

- Vi havde måske forventet, at det ville være svært at vinde matchen, men på papiret burde vi komme videre til raceoff. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Den er svær at sluge, siger Niels-Kristian Iversen.

Annonce:

Han udgjorde det danske hold sammen med Kenneth Bjerre, Michael Jepsen Jensen og Leon Madsen.

Intet modsvar
Både Danmark og Letland sluttede med 28 point, og så skulle tredjepladsen afgøres i en omkørsel mellem Niels-Kristian Iversen og Andzejs Lebedevs, der havde fordel af inderbanen.

Den danske holdkaptajn følte sig klar til at besejre letten, men Andzejs Lebedevs kom først ind i første sving og lod sig ikke indhente.

- Jeg kunne bare mærke, at jeg ikke havde fart nok til at lave et modsvar. Det gør selvfølgelig ikke skuffelsen mindre.

- Jeg har rutinen og formatet til at vinde sådan en omkørsel. Men måske er det meget passende for vores status i øjeblikket, at vi ikke er bedre lige nu. Vi er nødt til at evaluere på, hvad vi kan gøre bedre, siger Niels-Kristian Iversen.

Annonce:

Dansk speedway er inde i en bølgedal i øjeblikket, hvor den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen er ude med en skade og også har haft problemer med at ramme tidligere tiders høje niveau.

Måske mangler troen
Også Niels-Kristian Iversen har haft svært ved at ramme formen og er kun nummer 13 i den individuelle VM-stilling som bedste dansker.

- Det handler ikke om evnerne, det kan vi hurtigt konstatere. De fleste på vores hold har været holdverdensmestre. Vi kan bare se, hvad jeg har vundet på mit cv de seneste fem år.

- Jeg behøver ikke spørge mig selv, om jeg har evnerne, men måske mangler troen lige nu. Selvtilliden er måske ikke helt, hvor den skal være, og det viser sig.

- Jeg føler ikke, at jeg er så dus med grejet, som jeg kan være lige i øjeblikket, men vi burde stadig kunne være gået videre fra denne match, siger Niels-Kristian Iversen.

Foruden Sverige er Polen som vært og Storbritannien, der vandt den første semifinale, kvalificeret til lørdagens finale i Leszno.

Annonce:

Sidste år nåede Danmark heller ikke frem til finalen, da holdet blev nummer to i raceoff, hvor den fjerde og sidste finalist altså findes.

Hold-VM i speedway, semifinale i Västervik:

1. Sverige: 37 point

2. Rusland: 30 point

3. Letland: 28 point

4. Danmark: 28 point (Niels-Kristian Iversen 9 point, Michael Jepsen Jensen 7 point, Kenneth Bjerre 6 point, Leon Madsen 6 point)

Sverige og Polen er direkte kvalificeret til finalen, der køres i Leszno lørdag. Australien, USA, Rusland og Letland kører raceoff om de sidste to pladser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: