Dansk speedway-kører er tvivlsom til VM-grandprix

Peter Kildemand styrtede for en uge siden og fik senere vejrtrækningsproblemer. Han er tvivlsom til VM-åbning

Speedway-køreren Peter Kildemand styrtede i sidste uge og er tvivlsom til VM. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto)
Speedway-køreren Peter Kildemand styrtede i sidste uge og er tvivlsom til VM. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto)

Den danske speedwaykører Peter Kildemand er tvivlsom til sæsonens første VM-grandprix, der køres lørdag i slovenske Krsko. Han har døjet med to bøjede ribben efter et styrt i Esbjerg i sidste uge.

- Jeg har fået bøjet nogle ribben, og det giver lidt problemer. Jeg måtte udgå i en ligakamp nede i Polen fredag, fordi jeg ikke kunne få luft. Jeg havde ikke smerter, jeg kunne bare ikke få vejret, så derfor kunne jeg ikke gennemføre løbet.

- Styrtet skete sidste tirsdag, og jeg har ligget stille siden i fredags. Lægerne har sagt, at jeg skal holde mig i ro, og jeg håber, at det gør, at jeg bliver klar til weekenden. Jeg kan i hvert fald mærke lidt forbedring fra dag til dag, siger Peter Kildemand.

Kenni Larsen reagerer på berøring, og han vil nu langsomt blive vækket af sin koma. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Fynsk speedwaykører stadig i livsfare efter skudulykke

Han tager under alle omstændigheder til Krsko for at teste sig selv af.

- Der er ingen tvivl om, at jeg rejser derned og tager min træning. Hvis jeg føler, at jeg ikke er helt klar, så vil jeg selvfølgelig ikke køre løbet - både for min egen og andres sikkerhed. Så det er ikke 100 procent sikkert, at jeg kører løbet lørdag, siger han.

Kildemand har fået tildelt et wildcard i VM-serien, og derfor har han udsigt til at være med i hele sæsonen. Sidste år var han med i ni ud af 12 grandprixer.

- Selvfølgelig er jeg irriteret over, at skaden kommer nu her til starten på grandprixserien. En skade kommer aldrig belejligt, men tidspunktet er da rigtigt irriterende.

- Jeg har været lidt uheldig i starten af sæsonen med to styrt, hvor jeg ikke rigtig har kunnet gøre noget, og jeg håber, at det vender, så det kommer til at gå bedre fra nu af, siger Peter Kildemand.

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen er også fast inventar i årets VM-serie.

Speedway Lægerne vil vække koma-ramt speedway-kører 'om et par dage'

(Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nu i koma: Skulle køre Champions League-finale lørdag

0 kommentarer
Vis kommentarer