Dansk speedway-krig og rød-hvid fiasko i Horsens

De danske speedway-stjerner floppede totalt og kom op og toppes ved Grand Prix'et i Horsens

HORSENS (Ekstra Bladet): Det skulle være så godt, men så blev det bare trist.

Så kort kan man opsummere lørdagens danske speedway-Grand Prix på Casa Arena i Horsens, hvor de danske stjerner floppede på stribe, og groft sagt ikke formåede at give de fyldte tribuner bedre underholdning end den, de leverede, når de kom op og toppes.

Nicki Pedersen manglede igen fart, selvom starterne sad lige i skabet, men formåede som den eneste dansker at knibe sig i finalen, mens Peter Kildemand og Niels-Kristian Iversen kørte hurtigt i bad, og tog wildcardet Anders Thomsen med.

Her kunne han dog ikke følge med, og fjortende gang blev ikke lykkens, hvor det endelig blev til en GP-triumf på dansk grund for den tredobbelte verdensmester.

Her sluttede det meget betegnende med en udelukkelse, da han væltede og tog verdensmester Tai Woffinden med.

Så var festen forbi, men de 10 point må kaldes mere end godkendt i betragtning af, hvor skidt den danske stjerne reelt var kørende.

I stedet kunne polske Maciej Janowski lade sig hylde som vinder foran Woffinden og Chris Holder. Den tabende duo topper til gengæld VM-stillingen.

Peter Kildemand håber på en gentagele af bedriften fra 2015. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Dansk speedway-stjerne om krise: Det har kostet søvn

Selvom de tre danske GP-stjerner alle har været langt fra topformen på det sidste, havde optimismen indledningsvist gode kår på Casa Arena, hvor de 12.500 tilskuere nød sommersolen og duften af methanol, mens de ventede på første heat.

Det var dog sin sag at bevare den gode stemning på tribunerne, for det var mildest talt rædselsfuldt, hvad de danske kørere præsterede indledningsvis.

I de første 13 heat fortsatte den kedelige stime fra det polske Grand Prix i Warszawa med nul danske sejre.

Bevares, Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen åbnede med andenpladser, mens wildcardet Anders Thomsens sled sig til et point.

Til gengæld var sidste års vinder i Horsens, Peter Kildemand, tilbage i det sorte hul, han befandt sig i ved sidste uges DM-finale.

Nul point scorede fynboen i sit første heat, og så var festen ligesom allerede på vej ud af den forkerte tangent.

Mens det kneb gevaldigt for de rød-hvide slagge-ræsere at levere point, så sørgede de til gengæld for masser af drama.

Først da Peter Kildemand hævnede sig på Antonio Lindbäck, og kørte svenskeren i hegnet efter målstregen.

Siden, da unge Anders Thomsen 'stjal' et point fra Pedersen, der startede som en verdensmester, men til gengæld manglede fart i ekstrem grad.

Det brød den pressede superstjerne sig ikke om, og bølgerne gik højt i ryttergården, da en ophidset Nicki Pedersen fik skældt ud på alt og alle, også lige fik vippet kasketten af en af sine mekanikere i kampens hede.

Men det var det rene vand i forhold til den stjernekrig, der brød ud mellem Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen i heat 10.

Her lå Pedersen yderst, da Iversen klemte sig forbi på indersiden. Der opstod kontakt, Pedersen styrtede og Iversen blev udelukket og gik glip af to gode point.

Nicki Pedersen er på pointjagt i VM-serien. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nickis vej ud af krisen: Jeg var fucking ligeglad med DM

Det var Niels-Kristian Iversen alt andet end tilfreds med. Han mente, at han var forbi, og at landsmanden derfor stak benet ud for at få kontakt, inden han lod sig falde.

- Helt til grin. Han kan jo bare blive på cyklen. Omgangen før var han tæt på at køre mig til lirekassemand, rasede Iversen foran rullende tv-kameraer.

Til gengæld kunne esbjergenseren glæde sig, da han i heat 14 besejrede landsmændene Thomsen og Kildemand samt slovenske Matej Zagar og dermed sikrede den første danske heatsejr, siden Peter Kildemand vandt finalen ved sæsonpremieren i Krsko. En trist serie på 36 VM-heats uden dansk sejr.

I heat 19 kom der dog endnu en, da Peter Kildemand slog Nicki Pedersen, som ikke kunne bruge det til meget, at han fem gange i træk beviste, at han er feltets bedste starter.

Den svenske tuner, Jan Andersson, har nemlig ikke formået at få tilstrækkelig fart i cyklen, og Pedersen måtte gang på gang se sig overhalet.

Alligevel fik han lige akkurat klemt sig med i semifinalen, og her blev han omsider tilsmilet af det held, der havde været en udpræget dansk mangelvare aftenen igennem.

Her blev den manglende fart ellers understreget på tydeligste vis, da Chris Holder og Greg Hancock bare strøg fra danskeren.

Men så begik Hancock en sjælden kørefejl, der forærede Nicki Pedersen en tiltrængt, men yderst heldig finaleplads.

Niels-Kristian Iversen og de danske kørere så desværre det meste af Grand Prix'et i Horsens fra den forkerte ende af feltet. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen og de danske kørere så desværre det meste af Grand Prix'et i Horsens fra den forkerte ende af feltet. (Foto: Jarek Pabijan)
 

Peter Kildemand sluttede på syv point, og må vinke farvel til sin fjerdeplads i VM-tabellen, mens Niels-Kristian Iversen, som også tog syv 'stænger', stadig hænger fast i den tunge ende.

Det næste Grand Prix køres i Prag om to uger.

Speedway Presset speedway-stjerne: Man skal høre på en masse lort

Niels-Kristian Iversen er på pointjagt i Horsens. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Suveræn dansk mester på legendejagt

Antonio Lindbäck er på fri fod igen. (Polfoto) Speedway Nu taler voldtægs-mistænkt speedway-stjerne

9 kommentarer
Vis kommentarer