Dansk speedway-profil melder sig VM-klar

Peter Kildemand satser på at komme i top-fem i årets VM-serie, som begynder lørdag aften i Slovenien

Peter Kildemand. (Arkivfoto: Jarek Pabijan)
Peter Kildemand. (Arkivfoto: Jarek Pabijan)

Den danske speedwaykører Peter Kildemand er blevet sine problemer kvit og stiller derfor til start lørdag aften i slovenske Krsko, hvor sæsonens første grandprix i VM-serien køres.

Han har døjet med to bøjede ribben efter et styrt i Esbjerg i sidste uge, men han gennemførte fredagens træning i Slovenien uden store problemer.

- Jeg havde ingen problemer med vejrtrækningen. Der er smerter, men det kan jeg leve med, siger Peter Kildemand til Fyens Stiftstidende.

Han håber på, at han kan åbne sæsonen med otte til ti point.

- Nu, hvor jeg ikke er 100 procent fit, er min målsætning heller ikke at vinde grandprixet i Slovenien. Jeg skal hente nogle gode VM-point, en otte-ti stykker kunne være rigtig fint, siger han til Ritzau.

Kildemand har fået et wildcard til denne sæson, så han er med i alle grandprixer. I sidste sæson missede han de første tre løb, før en skade til polakken Jaroslaw Hampel gav førstereserve Kildemand mulighed for at køre sæsonens sidste ni grandprixer.

Vil ikke være tilfreds med en ottendeplads
Målsætningen for sin første hele grandprixsæson er dog mere ambitiøs end blot at sikre sig en plads i top-otte, der udløser en billet til næste års VM-serie.

- Mange siger, at de gerne vil køre efter top-otte i deres første grandprixsæson, men det har aldrig rigtig været min måde at se det på.

- Selvfølgelig vil jeg også gerne køre i serien næste år, men jeg vil ikke være tilfreds, hvis jeg slutter som nummer otte, efter jeg har kørt alle grandprixer. Der skal ske lidt mere.

- Hvis jeg havde kørt alle grandprixer sidste år med samme pointgennemsnit, så var jeg blevet nummer fire. I år er det acceptabelt at komme i top-fem, men jeg skal ikke udelukke at kunne køre med om medaljerne, siger Kildemand.

I sidste sæson blev Kildemand nummer ni i VM-serien. Han vandt det danske grandprix i Horsens.

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen er også fast inventar i årets VM-serie. Lørdagens grandprix begynder klokken 19.

0 kommentarer
Vis kommentarer