Dansk speedway-sensation: Hov, min hånd er brækket!

Peter Kildemand vandt Danmarks Speedway Grand Prix til trods for et styrt, der kostede et brækket håndled - nu har han fået et wildcard i VM-kvalfinalen

Peter Kildemand triumferede i Danmarks Speedway Grand Prix i Horsens på et wildcard - selvom han brækkede håndleddet
Peter Kildemand triumferede i Danmarks Speedway Grand Prix i Horsens på et wildcard - selvom han brækkede håndleddet

Han kom med som reservekører i Danmarks Speedway Grand Prix i weekenden - og vandt hele lortet!

Se også: Vildt drama og stor dansk speedway-triumf i Horsens

Nu er 25-årige Peter Kildemand blevet belønnet med et wildcard til kvalifikationsfinalen om at komme med i næste års VM-serie, selvom han crashede ud af kval-semifinalen i slutningen af juni i Riga. Det annoncerede motorsportsunionen FIM mandag.

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Jeg var lidt uheldig i Riga og måtte udgå med en hjernerystelse. Så at blive tilgodeset på den her måde er jeg selvfølgelig glad for, siger Kildemand.

Det danske speedway-talent har senest fundet ud af, at han vandt grandprixet i Horsens med et brækket håndled fra et massestyrt i 18. heat.

Se det dramatiske crash i Horsens her:

- Jeg havde stærke smerter under en liga-match i Polen søndag og valgte at udgå, da vi var sikre på sejren. På skadestuen finder jeg så ud af, at jeg både har en brækket finger, som jeg ikke havde opdaget, og at der var slået et stykke knogle af håndleddet efter styrtet i Horsens, fortæller Kildemand.

Se også: Rørt succes-dansker: Den er til dig, far

- Det er ikke noget, der kan opereres. Men så længe, det i gåseøjne ikke er værre, håber jeg at kunne køre allerede i weekenden, siger Kildemand, der selvfølgelig satser på at komme mellem de tre kørere i kval-finalen, der får en billet til VM-serien.

- Jeg håber da på, at jeg selv tager en af pladserne. Men der er mange gode kørere med. En fyr som Bartosz Zmarzlik fra Polen har vundet meget i sæsonen, og Antonio Lindbäck har også været god. Så det kunne være os tre, der går videre, siger Kildemand.

Udover de tre nævnte er også danske Leon Madsen med i kval-finalen i Rybnik i Polen 5. september. Også svenskerne Linus Sundstrøm og Fredrik Lindgren og engelske Chris Harris vil formentlig kæmpe med om de tre pladser.

De otte første i den igangværende VM-serie er automatisk kvalificeret til næste års VM-serie.

Se også: Danmarks nye stjerne: Ti stille Nicki

5 kommentarer
Vis kommentarer