Dansk speedway-skuffelse: Floppede i finalen

Nicki Pedersen overhalet i ræset om VM-medaljer, da danskerne fik baghjul i finalen ved det slovenske Grand Prix

Nicki Pedersen blev treer i Krsko. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen blev treer i Krsko. (Foto: Jarek Pabijan)

Det har på mange måder været en fantastisk speedway-sæson, hvis man har set gennem danske kørebriller.

Til sammen har Nicki Pedersen (2), Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand vundet fire afdelinger i Grand Prix-serien, og indtil det dramatiske GP i polske Gorzow for to uger siden var Pedersen stadig Tai Woffindens nærmeste rival i guld-ræset.

Men et grumt styrt sendte Nicki Pedersen i barrieren med hovedet først og siden på hospitalet med mindre nakkeskader og en masse knubs, og så måtte selv den hårdføre fynbo erkende, at chancen for den fjerde VM-titel nok var væk fra denne gang.

Så gik lidt af gassen ligesom af den danske ballon, og den tendens fortsatte ved lørdagens slovenske Grand Prix i Krsko, hvor Pedersen godt nok kørte sig finalen, hvor han dog måtte bøje sig for aftenens vinder, den regerende amerikanske verdensmester, Greg Hancock og suverænt kørende Tai Woffinden.

Nicki Pedersen har mistet troen på VM-guld

Det betyder dels, at der nu er hele Woffindens førsteplads, men også, at Hancock klemmer sig forbi Nicki Pedersen i den samlede stilling og skubber danskeren ned på bronzepladsen.

Nicki Pedersen kunne dog glæde sig over, at han trods de fysiske efterveer fra styrtet - og en maskine, der stadigvæk er langsommere end rivalernes - formåede at køre godkendte 13 point hjem til kontoen.

Peter Kildemand kørte sig igen i en GP-finale. (Foto: Jarek Pabijan)
Peter Kildemand kørte sig igen i en GP-finale. (Foto: Jarek Pabijan)

13 point blev det også til kometen Peter Kildemand, der er på en desperat mission for at køre sig ind i top otte.

Seks GP'er har kastet tre podiepladser, heriblandt en sejr i Horsens, af sig. Men da det gjaldt i sidste uges GP-kvalfinale kiksede han kvalifikationen.

Derfor er det tvivlsomt, om han kan håbe på et permanent wildcard efter sæsonen, men med tredjepladsen i Krsko holder har sig inde i varmen.

Han har nu tre VM-afdelinger til at hente de 13 point, der skiller ham og polske Maciej Janowski på ottendepladsen. En vanskelig, men ikke helt umulig opgave.

Niels-Kristian Iversen var frustrerende tæt på finalen. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen var frustrerende tæt på finalen. (Foto: Jarek Pabijan)

Niels-Kristian Iversen må igen spørge sig selv, hvor de marginaler, der i denne sæson har sikret både en GP-triumf i Cardiff og det fjerde danske mesterskab på stribe, er blevet af.

Efter fem heat havde Iversen kørt mere end godkendte 10 point ind til kontoen, og det lignede den totale danske triumf, da han i den anden semifinale lagde sig i Nicki Pedersens baghjul og satte kursen mod en tiltrængt finale.

Men, men, men, der triller bare ikke 'Puk's vej, når det nærmer sig afgørelsen, i øjeblikket.

Slidt speedway-stjerne: Nu savner jeg familien

For på sidste omgang klemte den britiske VM-etter Tai Woffinden sig forbi danskeren og spolerede drømmen om en finale med tre rød-hvide indslag.

Og med kun tre afdelinger igen må Niels-Kristian Iversen nok indstille sig på, at det næppe bliver i denne omgang, at der bliver mere ædelt metal til trofæsamlingen.

Michael Jepsen Jensen havde en aften til glemmebogen. (Foto: Jarek Pabijan)
Michael Jepsen Jensen havde en aften til glemmebogen. (Foto: Jarek Pabijan)

For Michael Jepsen Jensen blev det slovenske Grand Prix noget af en maveplasker efter en opadgående formkurve i de seneste Grand Prix'er.

Grindsted-køreren kunne dog slet ikke følge op på finalepladsen i Horsens og semifinalen i Gorzow.

Munkebo triumferer ved hold-DM

Tværtimod var to point i fem heats en regulær katastrofe, og Jepsen Jensen må vinke farvel til den ottendeplads, der giver adgang til næste års serie.

Der er stadig tid til at hente det tabte for den tidligere U21-verdensmester, men med blot tre GP'er igen er tiden ved at rinde ud for Michael Jepsen Jensen, der selv skal sikre en ny billet, for der er næppe nogen tvivl om, at GP- arrangørerne ikke igen står klar med et wildcard.

 Forslået Nicki Pedersen bestod VM-test