Dansk speedway-talent opereret: Her er dommen efter ulykken

Jonas Jensen gennemgik torsdag en succesfuld operation efter sin alvorlige ulykke, og den 18-årige speedwaykører satser på at være tilbage allerede næste sæson

Jonas Jensen var del i en alvorlig ulykke onsdag aften i Esbjerg. (Privatfoto: Bo Jensen)
Jonas Jensen var del i en alvorlig ulykke onsdag aften i Esbjerg. (Privatfoto: Bo Jensen)

Et af dansk speedways største talenter kan ånde lettet op. En succesfuld operation torsdag har medført, at Jonas Jensen næppe har kørt sit sidste løb i karrieren.

Der var ellers nervøsitet for, at den 18-årige profil kunne miste førligheden som følge af den dramatiske ulykke, han var indblandet i onsdag aften under et grandprix i Esbjerg.

Tre brud på nakkehvirvlen var det frygtelige resultat af et sammenstød med konkurrenten Jesper Scharff, men nu ser det ud til, at der bliver sat et positivt punktum for den ellers så triste fortælling.

Se også: Dansk stortalent på operationsbordet nu - opbakning for legenden

Således kan pressechefen i Jensens speedway-klub Esbjerg Viking, Lars Guldager Dyhr, berette, at der torsdag aften var gode nyheder fra hospitalet, hvor det forulykkede talent har tilbragt tiden efter uheldet.

- Ifølge kirurgen gik operationen så godt, som den kunne. Der er et lille spørgsmålstegn i forhold til, hvorvidt han (Jonas Jensen, red.) kan få lidt problemer sin balance, men alt tyder på, at han beholder fuld førlighed, siger Dyhr til Ekstra Bladet.

- Med lidt held er han ude af hospitalet i løbet af et par dage, men det afhænger af, hvordan han reagerer. Han har et dræn i den kollapsede lunge, og det er en ekstra ting, der skal tages højde for. Han kommer selvfølgelig ikke til at køre mere i år. Det siger næsten sig selv. Der venter et langt genoptræningsforløb, fortæller Dyhr.

Se også: Dramatik: Dansk stortalent får tre brud på nakken

Alt i alt er der dog tale om positivt nyt på bundlinjen, og hovedpersonen selv har da også givet udtryk for, at han satser på at komme tilbage til den sport, han har taget med storm trods sin unge alder.

- Han er ved godt mod og fast besluttet på, at han skal køre speedway igen næste år. Det kan godt være, at han kun er 18 år, men han er en stærk gut, og der sidder et godt hoved på ham. Han kørte et løb i ligaen samme aften, hvor han fik studenterhuen på. Han er om nogen i stand til at tackle det her, siger Dyhr.

5 kommentarer
Vis kommentarer