Dansk speedway-triumf ved 'par-VM'

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen viste klassen, da speedway-sæsonen blev åbnet med dansk 'VM-triumf'

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen vandt første afdeling af 'Best Pairs' i polske Torun. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen vandt første afdeling af 'Best Pairs' i polske Torun. (Foto: Jarek Pabijan)

Det har været en lang og kedelig vinter for de danske metanol-hoveder, mens speedway-kørerne har holdt pause fra slaggerne.

Men lørdag aften blev der omsider gasset op igen, da sæsonen blev skudt i gang med første afdeling af det uofficielle par-VM, 'Best Pairs', i polske Torun.

Og det var ventetiden værd, hvis man er iklædt de rød-hvide briller.

Se også: Hård straf for speedway-druk: 10 måneders karantæne!

Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og reserven Mikkel Bech, som ikke kom i aktion, repræsenterede nemlig dansk speedway på fornemmeste facon, da de sikrede dansk triumf med en sikker og overbevisende 5-1 sejr over de polske værter i finale-heatet.

 

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen leverede varen i Torun. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen leverede varen i Torun. (Foto: Jarek Pabijan)

Danskerne tabte ikke et eneste heat undervejs, og kørte sig direkte i finalen på en aften, hvor Iversen ellers ind i mellem stadig virkede en anelse rusten, efter at han mistede en stor del af sidste sæson med en skade.

De to danske stjerner viste dog parkørsel på højt niveau, og navne som australske Chris Holder, amerikanske Greg Hancock og de polske værter med Jaroslaw Hampel i spidsen fik lov at æde den danske stråle i Torun.

- Vi er meget glade for at slå australierne, der jo kører i Torun til daglig, og for at slå Polen i finalen. Vi er meget tilfredse, konstaterede en smilende Nicki Pedersen, da finalen var overstået.

Se også: Se billedet: Nicki P. under kniven i tre en halv time

Med sejren tager danskerne 10 point - to point mere end Polen - med til næste afdeling, der køres i Güstrow 11. april. Tredje og sidste afdeling køres i Esbjerg 9. maj.

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere