Annonce:
Annonce:

Dansk speedwaystjerne snydt af sin klub: De har fyldt mig med lort!

Niels-Kristian Iversen har mange penge til gode i svensk speedway-kollaps

Niels-Kristian Iversen, lørdag aften under det tyske Speedway Grand Prix i byen Teterow. (Jarek Pabijan/POLFOTO)
Niels-Kristian Iversen, lørdag aften under det tyske Speedway Grand Prix i byen Teterow. (Jarek Pabijan/POLFOTO)
Annonce:
Følg Motorsport

Den danske VM-speedwaykører, Niels-Kristian Iversen er blevet tvunget til at indkassere en økonomisk lussing på mindst en halv million danske kroner.

Det sker efter en 2016-sæson, hvor hans svenske klub i 7 år, Indianerna har fyldt ham med løgn og brudt den ene aftale efter den anden.

Derfor er den 34 årige dansker blevet fedtet godt og grundigt ind i holdets økonomiske kollaps.

- Jeg har kørt gratis i 2016, fordi jeg troede på, at pengene ville falde, når kommunen havde trådt hjælpende til, fortæller Niels-Kristian Iversen.

- I de forudgående år har jeg altid fået, hvad jeg skulle have, så jeg stolede på klubben, der sagde, at der var styr på økonomien.

- Da sæsonen var slut, lavede vi en afdragsordning, hvor jeg skulle have mine penge udbetalt i fire afdrag.

Annonce:

- Siden hørte jeg ikke noget, før jeg blev tvunget til at sige ja til 25 pct., hvis jeg overhovedet ville have nogle penge.

- Jeg synes, at beløbet er helt til grin.

- Hele vejen igennem er jeg bare blevet fyldt med 'lort', siger en vred Niels-Kristian Iversen, som trods 'lussingen' er klar til at køre videre i Sverige.

Han skal i den kommende sæson køre for naboerne, Piraterna i Motala, som ikke vil få lov til at holde ham hen og ikke betale til tiden.

Indianerna, der er hjemmehørende i Kumla et par timers kørsel vest for Stockholm, undgik forleden en konkurs ved Örebro Tingret, hvor selskabet bag holdet blev sat under rekonstruktion, og det vil sige, at en kurator har fået tre måneder til at redde Indianerna.

Holdet, som også har talt svenske stjerner som Antonio Lindbäck og Fredrik Lindgren, skylder omkring 1,7 millioner kroner væk, og Niels-Kristian Iversen med tilnavnet 'Puk' er i følge den lokale avis Dala-demokraten den af kørerne, som har flest penge til gode, nemlig 700.000 danske kroner.

Annonce:

Danskeren har lige som de andre kørere accepteret, at de kun vil få 25 procent af deres tilgodehavende, altså for Iversens vedkommende omkring 175.000 kroner.

Så det er lidt en lussing, som den 34-årige dansker har sagt ja til.

Udover den manglende betaling for at køre i den svenske liga har Niels Kristian Iversen også haft udgifter til at komme frem og tilbage, så Indianerna har været et dyrt bekendtskab.

- Jeg ved ikke, hvad jeg har haft af rejseudgifter, men mine to mekanikere, som dækker Polen, Danmark og Sverige, har base i Polen, så de har været frem og tilbage, siger Niels-Kristian iversen.

Money talks
Andre kreditorer som Skattevæsenet har som de i alt ni involverede speedwaykørere også accepteret ordningen.

Det var i hvert fald, hvad Indianernas advokat Anders Sandberg oplyste i Tingretten, hvor advokaten blev indsat som såkaldt kurator.

Annonce:

Antonio Lindbäck var ellers til det sidste klar til at erklære Indianerna konkurs, men han åbenbart ombestemt sig i 11. time. Han havde omkring 400.000 kroner til gode, og det beløb var ved at slå benene væk under ham - og sende ham ud i en personlig konkurs.

- Money talks. Det er altid bedre at få nogle penge end ingen penge, sagde advokaten Anders Sandberg til P4 Örebro efter mødet i Tingretten.

Indianarne skal senest i juni have styr på pengene, hvor udsættelsen af en eventuel konkurs på ny skal for Tingretten. Det betyder, at holdet fra Kumla indtil videre også kan køre videre i den svenske liga.

Niels-Kristian Iversen er sammen med Nicki Pedersen det danske islæt i årets VM-serie i speedway, som har sæsonstart om godt en måned i Krkro, Slovenien.

24. juni vil VM-serien igen komme på forbi Horsens.

Inden det første VM-løb skal de to være det danske islæt, når Polen skal møde Resten af Verden på næste søndag i den gamle polske speedwayby, Zielona Gora.

Sidste chance! Speedway-stjerne kæmper for VM-billet

Kæmpe drama og stor dansk speedway-triumf!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: