Dansk VM-kaptajn: Kun guldet tæller!

KLUMME: Niels-Kristian Iversen er tredobbelt dansk mester og firedobbelt hold-verdensmester i speedway. I 2013 vandt han individuel VM-bronze. I denne sæson skriver han klummer i Ekstra Bladet i forbindelse med Grand Prix-serien og hold-VM

Niels-Kristian Iversen vender guld-taktikken med landstræner Anders Secher. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen vender guld-taktikken med landstræner Anders Secher. (Foto: Jarek Pabijan)

Vi er verdensmestre, og vi er på hjemmebane, så derfor skal vi gå efter at vinde titlen igen. Det er det eneste, der er godt nok, selvom vi ved, at vi får stærk modstand.

De seneste tre år har vi vundet to gange og fået sølv en gang, så selvfølgelig vil det være uambitiøst, hvis ikke vi sætter os en målsætning, der hedder at vinde. Til det har vi også en rigtig stærk trup, hvor vi lige nu har en Grand Prix-kører som reserve, men det viser bare, at vi har bredden i dansk speedway, og det samme gælder for eksempel for Polen, hvor Kasprzak - som var verdens næstbedste sidste år - ikke er udtaget.

De polske favoritter er klar til VM-duel mod Danmark. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Ærkerivalerne klar til VM-duel mod Danmark

De andre hold vil selvfølgelig gøre alt, hvad de kan for at vippe os af tronen, og australierne kommer også stærkt, specielt fordi de ikke har vundet i mange år. Der er gode kørere hele vejen rundt, men for os må det ikke betyde noget, og vi skal vise, at det er os, der på hjemmebane.

Derfor må Polen undvære stjernen:

Det kræver, at vi samarbejder som hold, og selvom vi til daglig kører hårdt mod hinanden, så kan vi godt samle egoerne til et fælles mål. Jeg har også kørt på landsholdet sammen med Nicki og Kenneth i over 10 år, og vi har i det hele taget en fast kerne i landsholdstruppen, så vi kender hinanden, og det er ikke så svært, når vi er samlet.

Vi vil det samme, og man kan godt mærke, at der er en gensidig respekt, selvom vi nogle gange lige har kørt mod hinanden eller skal mødes dagen efter igen. Det er på lidt et andet niveau, når vi kører for klubberne, og det kørte jo også meget godt sammen med Nicki til Best Pairs.

Chris Holder og Australien er klar til VM-finalen i Vojens. (Foto: AP) Speedway Australien klar til VM-ræs i Vojens

Det skal vi være professionelle til, selvom der er stor konkurrence imellem os alle sammen, og når vi nu forhåbentlig har vundet guld sammen, så kan sagtens køre mod Nicki i næste uge, når vi mødes i ligaen i Esbjerg.

Derfor håber jeg også, at der er rigtigt mange danskere, der vil komme ud og bakke os op, så vi kan stå sammen om at hive VM-guld hjem til Danmark igen.

Jaroslaw Hampel havde en skidt aften i Gniezno. (Foto: Viasat) Speedway Uhyggeligt styrt skæmmer VM i speedway

0 kommentarer
Vis kommentarer