Danske speedway-stjerner røg fredspibe efter sammenstød

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen har sluttet fred efter dramatisk styrt ved speedway-Grand Prix'et i Horsens

Her er situationen, der kostede Niels-Kristian Iversen en udelukkelse og to pint, der kunne have sendt ham i semifinalen. (Foto: Jarek Pabijan)
Her er situationen, der kostede Niels-Kristian Iversen en udelukkelse og to pint, der kunne have sendt ham i semifinalen. (Foto: Jarek Pabijan)

HORSENS (Ekstra Bladet): Hvis de 12.500 fartgale tilskuere på Casa Arena havde indløst billet til det danske speedway-Grand Prix for at se en dansk sejr, blev de skuffede.

For selv om Nicki Pedersen takket være en stor portion held fik knebet sig i finalen - hvor han blev udelukket - så blev det kun til sølle to danske heatsejre undervejs.

Til gengæld var der masser af drama.

Ikke mindst i heat 10, hvor Pedersen og den femdobbelte danske mester, Niels-Kristian Iversen, kom i karambolage.

Speedway Dansk speedway-krig og rød-hvid fiasko i Horsens

Pedersen lå yderst, da Iversen klemte sig forbi. Der opstod kontakt, Pedersen styrtede og Iversen blev udelukket og gik glip af vigtige point.

Så 'Puk' var sur, da han fik stukket en mikrofon og et tv-kamera i fjæset.

- Helt til grin. Han kan jo bare blive på cyklen. Omgangen før var han tæt på at køre mig til lirekassemand, rasede Iversen foran rullende tv-kameraer.

Efter løbet fik de to danske esser dog sluttet fred, selvom de stadig ikke ser ens på situationen.

- Jeg fik lige snakket med ham. Hvad skal jeg gøre? Han kører mig jo ud op af langsiden, og jeg forsøger endda at lukke af for gassen. Jeg forsøger virkelig at fortsætte, men jeg vælter. Kildemand kørte jo også op under mig i dag. Jeg smider mig ikke, men der blev kørt hårdt, lyder Nicki Pedersens version, der naturligvis ikke deles af Niels-Kristian Iversen.

- Der er ikke noget at tale ud om. Det er jo ikke ham, der er dommer. Efter min mening kunne han godt være blevet på cyklen, men han ser jo anderledes på det, siger han og fortsætter:

- Han vil altid se det anderledes end mig og mene, at jeg har kørt for hårdt på ham, men jeg står ved, at jeg synes, det var en forkert udelukkelse. Men jeg kan ikke bruge det til noget. Nu skal jeg bare videre, lyder det fra Iversen, der efter en trist sæsonstart godt kunne havde brugt de to ekstra point og en plads i semifinalen.

- Det var en af de dage, hvor man hænger lidt og svæver. Det var hårdt arbejde. Man mangler lige det sidste, selvom det heller ikke er så ringe igen. Men så kommer der sådan en dommerkendelse, der faktisk ødelægger det hele. Så havde jeg stået på ni point, for jeg havde jo den andenplads nede i sækken. Det havde været nok til videre avancement, og jeg har jo tidligere vundet Grand Prix'er med både otte og ni point, konstaterer han.

Nicki Pedersen er på pointjagt i VM-serien. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nickis vej ud af krisen: Jeg var fucking ligeglad med DM

Selvom Nicki Pedersen rent faktisk nåede helt frem til finalen, var han heller ikke udelt tilfreds bagefter.

- Vi har en god motor til almindelige baner, men ikke til stadionbaner. Men jeg kan godt finde ud af at starte, det kunne vi se. Jeg er med i alle starterne, også fra gul, hvor de andre ikke kan være med. Men vi mangler stadig en del, der var sjældent heldig, da Greg Hancock begik en sjælden kørefejl i semifinalen, og slap danskeren forbi.

Men i finalen var heldet brugt op, da han blev udelukket efter et styrt, hvor Tai Woffinden blev trukket med i faldet.

- Jeg ville gerne have taget røven på dem, men vi manglede lige det sidste held i sprøjten i dag, siger Nicki Pedersen, der frygter at have brækket en finger efter finalestyrtet.

Speedway Presset speedway-stjerne: Man skal høre på en masse lort

Peter Kildemand håber på en gentagele af bedriften fra 2015. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Dansk speedway-stjerne om krise: Det har kostet søvn