Dansker i smertehelvede med pragtpræstation

Leon Madsen sluttede som nummer to i Målilla, og øgede forspringet i den samlede stilling i VM-serien.

Endnu en podieplads til Madsen. Foto: Jarek Pabijan
Endnu en podieplads til Madsen. Foto: Jarek Pabijan

Den danske speedwaykører Leon Madsen var tvivlsom til lørdagens VM-grandprix i svenske Målilla, men danskeren stillede op og leverede varen.

Leon Madsen blev nummer to i finalen efter Fredrik Lindgren, og dermed udbyggede danskeren sin føring i den samlede stilling i VM-serien.

Her topper Leon Madsen efter seks løb med 75 point foran polske Bartosz Zmarzlik med 69 point.

Den senere vinder Fredrik Lindgren i aktion. Foto: Jarek Pabijan
Den senere vinder Fredrik Lindgren i aktion. Foto: Jarek Pabijan
 

Niels-Kristian Iversen sluttede som nummer ti lørdag, mens unge Mikkel Michelsen nåede semifinalen, som blev endestation.

Leon Madsen var plaget af smerter i ankel og skulder efter sit styrt for nylig i Polen. Det betød, at Leon Madsen måtte melde afbud til et EM-løb i Vojens, men danskeren kørte på smertestillende medicin lørdag.

Mikkel Michelsen var med som reserve og har også et wildcard i Vojens i september. Den 24-årige falstring ligger godt til i EM-serien og har leveret stabil klubkørsel i sæsonen.

De to danskere lagde godt ud i første heat. Leon Madsen vandt foran Michelsen, og så var det rutinerede Niels-Kristian Iversens tur. Hans første start kastede en andenplads af sig.

Efter en dårlig start sled Madsen sig fra sidstepladsen til to point i sit andet heat. Patryk Dudek blev udelukket som skyldner i et styrt i næste heat, hvor Michelsen sluttede sidst af tre kørere, og Iversen hentede en andenplads i sit andet heat.

 

Leon Madsen har været flyvende i år. Arkivfoto: Jarek Pabijan
Leon Madsen har været flyvende i år. Arkivfoto: Jarek Pabijan

Iversen noterede sig også en sidsteplads, men fulgte op med en førsteplads i et heat, hvor Leon Madsens maskine satte ud, netop som de to danskere kæmpede om førstepladsen.

Leon Madsen kæmpede sig dog tilbage med en førsteplads, og det samme hentede Mikkel Michelsen i heat 18, og det betød, at Michelsen på fornem vis kørte sig i semifinalen.

Iversen blev sidst i samme heat, og semifinalepladsen forduftede for ham.

Dermed var Leon Madsen og Michelsen videre til semifinalen, hvor Michelsen sluttede som nummer tre og endte med ni point.

Se også: Talentfuld dansker får smagsprøve på VM

Se også: Dansker får wildcard til speedway-grandprix i Vojens

Se også: På podiet igen: Dansker fører VM

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere