Dansker misser VM-billet

Mikkel Michelsen blev kun nummer otte, da der lørdag blev kørt om tre billetter til VM-serien i 2021

Mikkel Michelsen må nu rette blikket mod topresultater i VM-serien i 2020, hvis han skal gøre sig forhåbning om at deltage i samme løbsserie i 2021. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Mikkel Michelsen må nu rette blikket mod topresultater i VM-serien i 2020, hvis han skal gøre sig forhåbning om at deltage i samme løbsserie i 2021. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Mads Pedersen kører søndagens DM i linjeløb i verdensmestertrøjen. Han vandt DM i 2017. Foto: Alain Jocard/Ritzau Scanpix Cykling Ærgrer sig: - Logistisk helvede

Hvis speedwaykøreren Mikkel Michelsen også vil være fast inventar i VM-serien i 2021, skal han opnå en plads i top-6 i dette års VM-serie, som begynder på fredag.

Sidste års europamester forpassede nemlig en af mulighederne for at sikre en fast billet i den prestigefyldte løbsserie i 2021-sæsonen, da han lørdag aften måtte nøjes med en ottendeplads i den såkaldte GP Challenge.

GP Challenge er en årlig kvalifikationsserie, hvor man sædvanligvis kører en række indledende grandprixer om at komme med i den afgørende kvalifikationsfinale om tre VM-biletter.

På grund af coronavirus er man i år gået direkte til kvalifikationsfinalen, og hver nation fik lov til at udtage en kører til løbet i kroatiske Goričan nær grænsen til Ungarn og Slovenien.

Den fremgangsmåde er ikke en fordel for Danmark, der traditionelt har flere kørere med i kvalifikationsfinalen.

Mens løbet blev en kedelig omgang for Michelsen, blev det en god aften for svensk, slovakisk og polsk speedway.

Den 27-årige svensker Oliver Berntzon overraskede ved at sikre sin første VM-billet i karrieren. Polakken Krzysztof Kasprzak får comeback i løbsserien, mens slovenske Matej Zagar inden VM-sæsonstarten allerede er sikker på en billet til samme serie næste år.

Tidligere har Mikkel Michelsen forpasset en anden mulighed for en fast plads i næste års VM-serie. I kampen om europamesterskabet, der som noget nyt udløser en fast VM-plads det følgende år, blev han nummer fire.

I år er han med som fast VM-kører, selv om han ellers kun var reserve i løbsserien. Michelsen lukrerer på, at tyskeren Martin Smolinski er langtidsskadet, så danskeren overtager hans plads.

Niels-Kristian Iversen og viceverdensmester Leon Madsen er også faste VM-kørere i 2020-sæsonen. Den begynder på fredag med det første af i alt otte VM-grandprixer på bare fem uger.

Fredrik Ljungberg havde i sidste sæson seks kampe som manager i Arsenal. Nu har svenskeren valgt at stoppe som assistenttræner i London-klubben. Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix Premier League Klublegende siger stop

- Jeg kan høre et ordentligt knæk, og det er en lyd, jeg aldrig har hørt før. Jeg kan godt bevæge arme og ben, men jeg kan ikke løfte hovedet. Så vidste jeg, at det gjaldt om at holde tungen lige i munden. Foto: AP. Sport og Spil Lirekassemanden: Så smadret er Nicki Pedersens krop

0 kommentarer
Vis kommentarer