Derfor hader de Nicki

Den danske speedwaystjerne er i åben krig med feltets tre øvrige verdensmestre

Nicki Pedersen har ikke mange venner i feltet. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen har ikke mange venner i feltet. (Foto: Jarek Pabijan)

Der er iskold luft i ryttergården, inden verdenseliten i speedway i aften for allersidste gang kører om VM-point i Parken.

Bølgerne har nemlig langt fra lagt sig, siden, Nicki Pedersen for to uger siden kørte Matej Zagar af i svenske Målilla. Siden udvekslede parret slag og spark på slaggerne, inden sloveneren bagefter fortsatte med flere slag og en spytklat, da løbet var forbi.

Siden rottede verdensmester-trioen Tai Woffinden, Chris Holder og Greg Hancock, der i parentes bemærket alle støttes økonomisk af seriens magtfulde hovedsponsor, energidrikken Monster, sig sammen og lancerede et hidtil uset fælles angreb på Pedersen på VM-seriens officielle hjemmeside.

'De ser ikke deres egne fejl. De giver andre skylden,' siger Nicki Pedersen om hård kritik fra kollegerne. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nicki P. skyder tilbage efter kritik

Her blev danskeren beskyldt for at køre hensynsløst, respektløst og amerikanske Gren Hancock gik endda så langt som at sige, at Pedersen var uden følelser.

Sammenstøddet mellem Matej Zagar og Nicki Pedersen har skabt kold luft i ryttergården. (Foto: Jarek Pabijan)
Sammenstøddet mellem Matej Zagar og Nicki Pedersen har skabt kold luft i ryttergården. (Foto: Jarek Pabijan)

Det angreb gjorde fynboen, som i forvejen er godt og grundigt træt af sin rolle som feltets skurk, godt gal skralden. Og ved fredagens kørermøde inden træningen blev der udvekslet knubbede ord i det, der efter Ekstra Bladets oplysninger kun kan beskrives som en særdeles trykket stemning.

Selv nægter Nicki Pedersen dog at lade sig tryne af ’Monster-trioen’.

Der er i den grad udbrudt krig på slaggerne, siden Nicki Pedersen og Matej Zagar stødte sammen i Målilla. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway VM-arrangører til angreb på Nicki: - Det er ren hetz

- Jeg bruger ikke så meget energi på det. Jeg synes ikke, at jeg er uvenner med hele feltet. Det handler mest om de Monster-drenge og Zagar, der smider med legetøjet. Han tror jo, han er filmstjerne, fordi han har vundet et enkelt Grand Prix, siger Nicki Pedersen, der før fredagens træning fik opbakning af den tyske kører Martin Smolinski, som heller ikke er inde i Monster-varmen.

- De skal ikke lægge sig ud med mig. De kan bare komme og snakke, for jeg er ikke bange for nogen, og jeg er ligeglad med, om der er nogen i feltet, der er i mod mig. For at være helt ærlig, så vil jeg skide på det, for det er ren karma. Det falder tilbage på dem igen, lyder det koldt fra Nicki Pedersen, der i aften får sin sidste chance for succes i København.

Tai Woffinden fik nedlagt både Nicki Pedersen og Tomasz Gollob i Stockholm sidste år. (Foto: AP) Speedway Speedway-krigen fortsætter: Verdensmester sviner Nicki

Ifølge dk4’s mangeårige speedway-kommentator Ib Søby er Nicki Pedersen et oplagt fjendebillede for både rivaler og tilskuere.

Der blev både uddelt slag og spark i Målilla. (Foto: Jarek Pabijan)
Der blev både uddelt slag og spark i Målilla. (Foto: Jarek Pabijan)

- Jeg ser det lidt som et teater, hvor alle udfylder forskellige roller. Og fordi Nicki er en kontroversiel kører, så er han faldet ind i ’bad boy’-rollen. Det skyldes blandt andet, at han nok ikke altid er den bedste kører, men til gengæld er drevet af en ekstrem vilje til at vinde, siger Søby.

Temperamenterne slog gnister i Målilla. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Efter slåskamp på tv: Her er Nickis straf

- Personligt synes jeg, at det er helt utilstedeligt, at de tre Monster-kørere kaster med sten på den måde, for i det felt er der ingen, der har noget at lade hinanden høre. De synes, han er hård, men Nicki gør jo ikke noget, de ikke gør. Det er jo værd at huske, at det var Tai Woffinden, som to gange sidste år forårsagede styrt, hvor Nicki brækkede hånden, siger speedway-eksperten og fortsætter:

Det Svenske Grand Prix
1. Tai Woffinden, Storbritannien, 17 point

2. Greg Hancock, USA, 16

3. Chris Holder, Australien, 15

4. Jaroslaw Hampel, Polen, 13

5. Niels-Kristian Iversen, Danmark, 11

6. Nicki Pedersen, Danmark, 11

7. Kenneth Bjerre, Danmark, 10

8. Matej Zagar, Slovenien, 9

9. Peter Ljung, Sverige, 7

10. Darcy Ward, Australien, 6

VM-stillingen efter 5 af 12 afdelinger:
1. Tai Woffinden, 63 point

2. Greg Hancock, 62

3. Nicki Pedersen, 55

4. Chris Holder, 55

5. Matej Zagar, 52

6. Darcy Ward, 51

7. Niels-Kristian Iversen, 46

8. Jaroslaw Hampel, 44

9. Fredrik Lindgren, Sverige, 43

10. Krzysztof Kasprzak, Polen, 42

13. Kenneth Bjerre, Danmark, 32

Næste afdeling køres den 28. juni i København.- Nicki har en attitude, der giver problemer, og han har ikke plejet mange bånd i feltet. Men hvis de tror, at de kan ryste ham, tager de fejl. Som jeg kender Nicki Pedersen, har de bare hældt djævlebenzin på hans tank, og han vil helt sikkert gøre alt, for at vinde i Parken, lyder vurderingen af det, der ligner en sjældent dramatisk speedway-afsked med Parken og København.

Viasat 1 klokken 19, dk4 klokken 23...

1 af 2 Nicki Pedersen og Monster-trioen Greg Hancock, Tai Woffinden og Chris Holder har et anstrengt forhold til hinanden. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 2 Nicki Pedersen har ikke mange venner i feltet. (Foto: Jarek Pabijan)
0 kommentarer
Vis kommentarer