Desperat Nicki efter VM-katastrofe: Aner ikke hvad der er galt

Nicki Pedersen haster hjem til Danmark for at finde det problem, der har spoleret første del af sæsonen

Nicki Pedersen står med et problem, der skal løses meget hurtigt. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen står med et problem, der skal løses meget hurtigt. (Foto: Jarek Pabijan)

Da Grand Prix-serien i speedway havde sæsonpremiere i slovenske Krsko for to uger siden, klemte Nicki Pedersen sig lige akkurat i semifinalen med 10 point.

På papiret en godkendt præstation, selvom den på alle måder blev overskygget af Peter Kildemands flotte sejr, men måske var indsatsen i Slovenien mere, end den tredobbelte verdensmester kunne have håbet på.

Niels-Kristian Iversen kunne ikke levere varen i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Skuffet Iversen: Jeg skal flere gear op

For som det har været tilfældet i de seneste sæsoner, døjer Team Pedersen med maskiner, der ikke yder, som de skal. Det har sendt den danske speedway-stjerne rundt mellem flere af markedets bedste tunere i jagten på motorer, der virker, men intet har hjulpet.

Resultaterne har ikke levet op til vanlig standard i ligaerne og lørdag aften kom den foreløbige negative kulmination, da det blev til sølle fire point ved det polske Grand Prix i Warszawa. Et katastrofalt resultat, som placerer ham på en samlet 11. plads, 12 point efter førende Chris Holder.

- Vi har et internt problem, der skal løses hurtigst muligt, siger en frustreret Nicki Pedersen til Ekstra Bladet i kølvandet på fiaskoen i den polske hovedstad.

- Vi har hele tiden troet, at det var motorerne, den var gal med, så vi har givet tunerne skylden. Men vi bliver nødt til at se indad. Enten får grejet ikke den luft, det skal have, eller også får det ikke nok brændstof, vi aner det ikke, erkender han.

- I Warszawa brugte vi tre motorer, og det er ikke optimalt. Der var ikke kraft i nogen af dem, men man skal altså være sindssyg uheldig, hvis alle tre er defekte samme aften. Det kan næsten ikke lade sig gøre, siger Nicki Pedersen, der har en anden teori.

- Det er måske i selve rammen på cyklen, jeg ved det ikke. Nu tager jeg til Danmark med teamet, og så må vi gå cyklen igennem en komponent ad gangen, for det skal løses nu. Det har været et problem hele sæsonen. Jeg har ikke været tilfreds med et eneste heat i år. Det er jo ligemeget med at lave starten, hvis man ikke har farten. Jeg kan jo ikke holde de andre bag mig, konstaterer den rutinerede fynbo.

De danske speedway-stjerne kunne slet ikke finde melodien i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Helt i hegnet - total dansk speedway-nedtur

I forhold til Grand Prix-serien kan han glæde sig over, at der er en lille måned til næste VM-afdeling, der køres i Horsens 11. juni.

Men allerede tirsdag skal han i aktion i den svenske liga, og her skal forbedringerne helst være på plads.

- Det handler jo ikke kun om Grand Prix'erne. For det første tjener jeg jo mine penge i ligaerne. For det andet smittet tingene jo af på hinanden, siger Nicki Pedersen, der oven i de sportslige problemer må lægge ryg til kritik på sociale medier, hvor han bliver skudt i skoene, at forholdet til kæresten Helene Hüttmann stjæler fokus.

- Jeg er glad for, at jeg ikke er 26 år mere, for så ville jeg jo lytte til de ting. Jeg er stadig sulten og i god fysisk form. Men vi skal have løst vores tekniske problemer, siger han.

Ved lørdagens Grand Prix i Warszawa formåede ingen af de danske kørere at kvalificere sig til semifinalerne. Finalen blev vundet af den regerende verdensmester Tai Woffinden.

Kenni Larsen er i stor fremgang siden den kedelige ulykke. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Skudt i hovedet: Dansk speedway-kører slipper billigt

Se finalen fra det polske Grand Prix her:

7 kommentarer
Vis kommentarer