Ekspert om ond stjernekrig: Nickis egen skyld

Nicki Pedersen ejer ikke diplomatisk sans, og det er derfor, han forfølges af kontroverser, mener speedway-ekspert og kommentator Ib Søby

Nicki Pedersen ligger som han har redt, når han gang på gang bliver centrum for kontroverserne i speedway, mener Ib Søby. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen ligger som han har redt, når han gang på gang bliver centrum for kontroverserne i speedway, mener Ib Søby. (Foto: Jarek Pabijan)
Følg Motorsport

Når den halve speedway-verden i disse dage overfalder Nicki Pedersen, så er det danskerens egen skyld, mener den danske speedway-ekspert og mangeårige kommentator Ib Søby.

Til gengæld var det ikke Nicki Pedersens skyld, at Greg Hancock tirsdag aften styrtede i en ligamatch i Sverige, mener Søby. Det var da også Hancock, der fik en straf for episoden af de svenske arrangører.

Nicki P. overfaldet på slaggerne

- Som jeg ser den episode, så er det sådan noget, der sker hele tiden, siger Søby.

- Jeg mener helt klart, det er Hancocks fejl. Nicki har overhalet ham, og så forsøger Hancock at komme tilbage i linien. Det er selvfølgelig en farlig situation, men det sker hver eneste dag.

- Forrige lørdag i Polen var svenske Linus Sundstrøm skyld i den situation, hvor Jarek Hampel brækker benet. Og det blev ikke brugt mod Sundstrøm. Alle ved, at det er det, der kan ske i en farlig sport.

- Episoden med Nicki og Hancock er ikke noget særligt. Grunden til, at det bliver en historie, er jo, at Hancock  løber efter Nicki og springer på ham, siger Søby.

Efter Hancocks overfald på Nicki Pedersen fortsatte balladen i ryttergården, derefter blev der udvekslet mundlort i pressen og på de sociale medier. Og onsdag aften toppede Hancock på sin egen hjemmeside det hele af med et decideret karaktermord på Nicki Pedersen.

Slagsbror har fået nok: Nu slagter han Nicki

- På den ene side er det en magtkamp. Det er en stjernekrig, der er brudt ud i lys lue, vurderer Søby.

- Efter at Tony Rickardson og Jason Crump er stoppet, er det Hancock og Nicki der kæmper om at være chefen i feltet. Og der giver Nicki sig ikke. Han har en brændende ambition om at vinde en fjerde og femte VM-titel, så han kan komme op og matche eller overgå Hans Nielsen som den bedste danske kører nogensinde. I den henseende er Nicki desperat.

- Den anden side af sagen er Nickis rolle som ’bad guy’ i speedway. Den rolle er han god til, for han ejer ikke diplomatisk sans. Han bliver lynhurtigt trodsig. Tag eksempelvis det sidste grand prix i 2014, hvor han giver det polske publikum fingeren, fordi de buher ad ham. Nicki bliver ofte skydeskive i den slags kontroverser, og i den henseende ligger han, som han har redt. Det har altid været Nicki mod hele verden. Se klippet herunder.

Nicki til Hancock: Du tuder!

- Når jeg alligevel synes, det er uretfærdigt, at Hancock smider så meget mudder efter Nicki og får folk på sin side, så er det fordi, Hancock er en lige så stor egoist som Nicki. Og fordi, der ikke er nogen i feltet, der har noget at lade de andre høre, når det kommer til at køre hårdt. Det er bare en hård sport.

- Hancock har fået markedsført sig selv som den her smilende, venlige surfer-fyr, men det er bare en facade. Han er lige så stor en egoist i den her sport som Nicki og alle andre, siger Søby, der også mener, at der stikker noget mere under balladen i Sverige.

Greg Hancock har fået markedsført sig selv som en venlig og smilende mand. Den 45-årige amerikaner har ligesom Nicki Pedersen vundet tre VM-titler: I 1997, 2011 og 2014. (Foto: Jarek Pabijan)
Greg Hancock har fået markedsført sig selv som en venlig og smilende mand. Den 45-årige amerikaner har ligesom Nicki Pedersen vundet tre VM-titler: I 1997, 2011 og 2014. (Foto: Jarek Pabijan)

- Jeg vil faktisk vædde på, at der er gået noget forud for de ting, der sker under løbet og i ryttergården bagefter. Jeg vil tro, nogle af de andre er gået hårdt til Nicki, fordi han kostede Danmark hold-VM i weekenden. Han scorede bare fire point. Så de har nok kørt på ham inden løbet, der er blevet sagt nogle ting, og så kører det op i en spids.

Slagsbror om Nickis kørsel: En dag går det galt

Skal Nicki kigge sig over skulderen om 14 dage, når de skal køre den næste VM-afdeling i Cardiff?

- Ja. Men det skal han altid, siger Søby.

- Han vil med garanti blive buhet af publikum derovre, fordi de her folk, som er sponsoreret af energidrikken Monster – Greg Hancock, Chris Holder, Darcy Ward – er meget populære derovre.

- Men jeg vil tro, Nicki og Hancock mødes inden da, måske til et liga-løb i Polen. Der vil de sikkert give hinanden hånden.

- Men skulle Nicki og Hancock ramle ind i hinanden igen ovre i Cardiff, så vil det hele blusse op igen.

Hylder Nicki P's overfaldsmand: Du er min helt!

TV: Se klippet herunder: Nicki Pedersen i klammeri med Matej Zagar

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+