Han kan vippe Nicki af tronen

Peter Kildemand har kørt sig ind i verdenseliten i speedway på rekordtid

Peter Kildemand jagter karrierens tredje GP-sejr i Waszawa. (Foto: Jarek Pabijan)
Peter Kildemand jagter karrierens tredje GP-sejr i Waszawa. (Foto: Jarek Pabijan)

Siden gennembruddet i 2002 har Nicki Pedersen siddet tungt på den danske speedway-trone med sine syv VM-titler og syv danske mesterskaber.

Slagger-kongen fra Brenderup har ikke manglet udfordrere i årenes løb, og selvom Niels-Kristian Iversen har været tættest på med fire DM-titler på stribe, så har ingen formået at vippe Pedersen af tronen.

Niels-Kristian Iversen glæder sig til gensynet med Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Iversen har blod på tanden: Nu går jagten ind på Kildemand

Men måske er Danmarks næste speedway-regent ved at gøre sit indtog.

For med den imponerende sejr i GP-sæsonpremieren i Slovenien for to uger siden har Peter Kildemand meldt sit kandidatur til en plads i kongerækken.

- Han kan blive verdensmester  - måske allerede i år, vurderer den mangeårige speedway-kommentator og nuværende pressekoordinator i Danmarks Motor Union, Ib Søby, overfor Ekstra Bladet.

- Den måde, han vandt på i Slovenien, var dybt imponerende. Han satte alle til vægs i semifinalen og finalen. Han er en utrolig dygtig racerkører, der kan minde om Jason Crump på den måde, han med dødsforagt bruger sin krop på cyklen. Han er meget spektakulær. Samtidigt virker han enormt stærk mentalt. Han har eksempelvis turde sige Nicki Pedersen imod, og så skal man ikke glemme, at han har en stærk rådgiver i baghånden i den tidligere landstræner Jacob Olsen, siger Ib Søby, der har store forventninger til Peter Kildemand.

- Jeg tror, at han kan blive feltets bedste dansker i år, lyder skudsmålet.

Kan Peter Kildemand overhale Nicki Pedersen i denne sæson? Ib Søby tror det. (Foto: Jarek Pabijan)
Kan Peter Kildemand overhale Nicki Pedersen i denne sæson? Ib Søby tror det. (Foto: Jarek Pabijan)
 

En historisk stærk statistik med seks finaler og to sejre i bare 14 Grand Prix'er giver gyldne løfter, og selvom Peter Kildemand efter sidste sæsons reservetjans kun lige har sikret en permanent plads i feltet, så er ambitionerne store.

- Selvfølgelig vil jeg gerne være verdensmester. Mit mål i denne sæson er at køre om medaljer. Jeg synes, at det er uambitiøst bare at køre for en plads i top otte. Det er måske en høj målsætning, men jeg synes, at jeg har bevist, at jeg har noget at have det i, lyder det på klingende fynsk fra den polske hovedstad Warszawa, hvor han lørdag skal forsøge at gentage kunststykket.

Her snupper Peter Kildemand sin første GP-triumf i Horsens:

Michael Jepsen Jensen kørte sig sikkert i semifinalen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Stor dansk succes i GP-kval

En opgave, der ikke blevet lettere nu, hvor rivalerne for alvor har fået øjnene op for talentet.

- Jeg havde jo ikke regnet med at vinde for to uger siden. Og slet ikke, fordi jeg havde haft nogle styrt i ugen op til. Men den sejr vendte det hele. De kendte mig jo i forvejen, men jeg kan godt mærke, at jeg får mere respekt. Men det betyder ikke, at jeg ændrer mig, lyder det fra Peter Kildemand, som i aften for første gang skal prøve kræfter med det polske nationalstadion, Stadion Narodowy.

Denne gang skulle banen på Stadion Narodowy være i orden. (Foto: Jarek Pabijan)
Denne gang skulle banen på Stadion Narodowy være i orden. (Foto: Jarek Pabijan)
 

Sidste år blev den imponerende arena skueplads for en grotesk skandale, da kombinationen af en elendig bane og defekt startsnor fik et sjældent samlet felt til at holde tidlig fyraften.

Derfor har Ole Olsen og hans folk været tidligt ude denne gang og lover, at banen holder til aftenens ræs.

Speedway Kildemand efter triumf: Smerter ændrede ikke min kørsel

Peter Kildemand får ikke meget tid til at fejre sejren i første VM-grandprix for søndag kører han i Polen (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Jubler efter dansk VM-sejr: Han kan blive verdensmester

Det polske Grand Prix, 3+ klokken 19

Så galt gik det for et år siden i Warszawa:

8 kommentarer
Vis kommentarer